Роналдо отвя Меси в топ 10 на най-следените играчи в Туитър


Роналдо отвя Меси в топ 10 на най-следените играчи в Туитър

16522 0

В съвременния свят популярността на някои звезди може да се измери, например чрез социалните мрежи. Сайтът "Purely Football" състави класация на футболистите с най-много последователи в Туитър.

10. Сеск Фабрегас (Челси, Испания) - 7,2 млн.

Испанецът остави зад себе си нападателя на Манчестър Сити Серхио Агуеро (7,1 млн.) и ексзащитника на Барселона Карлес Пуйол (7 млн.). Наскоро Фабрегас премина в Челси срещу 27 милиона паунда. Ако всеки от почитателите му плати 4 паунда, то те биха могли да купят своя любимец.

9. Месут Йозил (Арсенал, Германия) - 7,72 млн.

Германския халф наскоро се регистрира в Туитър, но бързо се сдоби с около 8 милиона почитатели. Преди световното първенство броят им не беше толкова голям, като Йозил дори не беше в топ 20 на най-следените футболисти. Но победата в Бразилия стана катализатор за ръста на почитателите на германеца с турски корени.

8. Шаби Алонсо (Байерн М, Испания) - 7,93 млн.

Испанският играч е не само прекрасен футболист, но и отявлен моден фен. Ето защо са го последвали много момичета. Алонсо не игра на финала на Шампионска лига заради наказание, но все пак беше в центъра на събитията в този мач. Видео, на което Шаби скача от трибуните, за да празнува с отбора отбелязан гол, стана хит в социалните мрежи и увеличи броя на феновете му в Туитър.

7. Жерар Пике (Барселона, Испания) - 9,23 млн.

Футболистът на Барселона е най-почитаният защитник в света. По-рано с него можеше да се конкурира Карлес Пуйол, но популярността му наскоро спадна заради нередовно попадане в титулярния състав. Наскоро дългокосият футболист се пенсионира, така че Пике остана без дългосрочен партньор в центъра на отбраната и без основен съперник на тази позиция за любовта на феновете в Туитър.

6. Андрес Иниеста - (Барселона, Испания) - 9,34 млн.

Не е чудно защо авторът на победното попадение за Испания на финала на Мондиал 2010 има повече почитатели в Туитър от сънародниците си. През миналия сезон Иниеста не игра така ярко, както по-рано - на сметката му има общо 3 гола в Примера дивисион. Но това не е повлияло на скоростта на нарастване почитателите му в социалната мрежа. Много скоро Андрес ще достигне 10 милиона почитатели.

5. Уейн Рууни (Манчестър Юнайтед, Англия) - 9,72 млн.

Капитанът на Манчестър Юнайтед е най-популярният футболист от английската Висша лига. Това може да се установи от профила му в Туитър. Ефективността на Рууни намалява, а броят на почитателите му расте - в близко бъдеще ще достигне 10 милиона.

4. Роналдиньо (Керетаро, Бразилия) - 10,4 млн.

Само четирима играчи минават границата от 10 милиона фенове. Един от тях е неподражаемият Роналдиньо. Един от най-добрите играчи на 21-ви век неотдавна разтрогна с Атлетико (Минейро) и премина в мексиканския Керетаро.

3. Неймар (Барселона, Бразилия) - 13,7 млн.

Друг бразилец, Неймар, за разлика от Роналдиньо, сега се намира в разгара на славата си. За няколко години в Туитър той преживя обвинения за провала на Барселона и плача на абонатите си заради тежката контузия, получена на световното първенство в Бразилия. Футболните фенове не са равнодушни към Неймар, затова им интересно какво се случва в живота му. Оттам и 14-милионната армия почитатели в Туитър.

2. Кака, (Сао Пауло, Бразилия) - 20,5 млн.

Поредният и последен в класацията бразилец. Кака е побеждавал в Шампионска лига, на Световно първенство, ставал е най-добрият футболист на планетата. Но той вече не играе в топклуб. През лятото Кака се премести в САЩ, Орландо Сити, и веднага бе даден под наем. Но броят на неговите почитатели не е намалял. И 20,5 млн. не е лимитът.

1. Кристиано Роналдо (Реал М, Португалия) - 29 000 000 последователи

Отново той е на първо място! Действащият носител на "Златната топка" е най-харесваният сред футболистите - почитателите му са почти три пъти повече от населението на Португалия. Сред всички потребители на социалната мрежа Роналдо е на 14-о място. Огромен показател за един спортист, но напълно заслужено.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички