Най-великите атлети за всички времена (СНИМКИ И ВИДЕО)


Най-великите атлети за всички времена (СНИМКИ И ВИДЕО)

10927 0

Може би един от най-интересните и същевременно най-трудни въпроси е кой е най-добрият атлет в даден спорт. Реално няма ясен отговор на този въпрос, но в спорта понякога границата между реалност и фантазия остава размита. Ето защо в тази статия ще се опитаме да ви запознаем с някои от най-добрите бивши и настоящи атлети в практикувания от тях спорт.

Майкъл Джордан

michaeljordan

Що се отнася до легендарни спортисти с отлична физика, талант и качества в баскетбола, не може да не споменем името на играча на Чикаго Булс Майкъл Джордан. Ако случайно не сте чували неговото име и никога не сте го гледали на баскетболното игрище, то вероятно сте пропуснали невероятните изпълнения на един от най-великите атлети за всички времена. Неговите движения на игрището определено бяха едни от най-стилните, грациозни и новаторски за времето, в което „въздушният“се изявяваше в най-добрия баскетболен шампионат на планетата НБА. Едно от най-важните му качества бе, че той бе постоянен в своите резултати и вероятно един от малкото, ако не единственият спортист без ясно изразени слабости в играта си. Неговите резултати естествено не се дължат само на големия му вроден талант, защото Джордан прекарва голяма част от времето си в усилени тренировки, за да подобрява играта си с всеки изминал ден. Това му помога да развие таланта и възможностите си до най-висока степен. Без съмнение той е един от най-великите баскетболисти за всички времена в изключително популярен по света спорт като баскетбола. Неговото име оказа голямо влияние не само на развитието на баскетбола като игра, но и на рекламата и маркетинга в спорта като цяло. Със своите пет награди „Най-полезен играч за сезона“, шест шампионски титли и два златни медала от Олимпиади Джордан е несравним с повечето от своите съперници в този спорт. Той е най-добрият нападател, а може би и вторият най-добър защитник (след Бил Ръсъл) в този спорт за всички времена и определено заслужава едно от челните места в нашата класация.

Пеле

За Пеле може да се каже, че е бил толкова добър в спорта, който практикува, че не му трябва повече от едно име. Един от най-добрите футболисти за всички времена, редом с Марадона, Роналдо и Лионел Меси. Пеле беше експлозивен, бърз и много силен, като неговата физика бе много добре балансирана. Що се отнася до таланта му като футболист, той е безспорен и признат от всички световни специалисти в този спорт. Пеле (или още наричан „кралят на футбола“) има отбелязани внушителните 1281 гола в 1363 мача. Бразилецът печели Световната купа цели три пъти и несъмнено с играта и таланта си е вдъхновил много от днешните футболни звезди като Кристиано Роналдо, Меси и Неймар.

Рафаел Надал

IMG_6893

Рафаел Надал е един от най-успешните тенисисти в света, който жертва много, за да достигне най-високото стъпало в тениса. Испанецът притежава завидна физика и атлетизъм, с които не могат да се похвалят много от неговите колеги в този спорт. Въпреки големия талант, който Надал притежава, той не е постигнал своите успехи и невероятна атлетична форма на готово, а с цената на много усилия и тренировки. Именно големият спортен дух, многобройните часове тежки тренировки и неистово желание за победа правят Рафа успешен не само в заниманията му на тенис корта, но и извън него. Надал е наричан още „цар на клея” заради огромните си успехи на този вид настилка. Редица специалисти в този спорт го смятат за най-добрият тенисист на клей за всички времена. Неговото професионално развитие обаче го прави изключително успешен играч на всички видове настилка и до този момент испанецът има медал от Олимпиадата през 2008 година и близо 30 титли в престижните серии Мастърс 1000. Надал обаче жъне успехи не само в тениса, но и в много други поприща. Наскоро „кралят на клея” се присъедини към звездния отбор от спортисти на „PokerStars”, в който членуват още известни имена като Фатима Морейро Де Мело, Роналдо и Маркус Хелнер. Рафа често участва в международни покер събития на живо с благотворителна цел, както и в онлайн турнирите „Рафа срещу света“, където той се изправя срещу играчи от цял свят или срещу някои от своите зведни съотборници в отбора на „Покер Старс“.

Мохамед Али

GOAT

Боксьорът в тежка категория също заема едно челните места в тази класация. Той бе номиниран от експертите в този спорт за втория най-добър боксьор за всички времена след състезателя при средно-тежките Шугър Рей Робинсън. Що се отнася до феновете на този спорт, то Али определено печели тази класация без каквато и да било конкуренция. Ако и вие сте имали удоволствието да видите някои от най-зрелищните изяви на Мохамед Али, ще се съгласите с това мнение. Що се отнася до неговия атлетизъм и умения в бокса, за времето си Али изглежда сякаш е със 100 години напред в развитието спрямо своите съперници. Легендарният боксьор може да се похвали с три шампионски титли в тежка категория, а неговите зрелищни мачове срещу Джо Фрейзър ще се помнят дълго от всички фенове на този спорт. Али е един от хората, виновни за силното популяризиране на този спорт през годините и определено може да се смята за най-великия и атлетичен боксьор на всички времена.

Роналдо Луиш Назарио да Лима

Ronaldo

Роденият в Рио де Жанейро Роналдо Луиш Назарио да Лима бе част от отбора на бразилския национален отбор, който спечели купата от Световното първенство по футбол в САЩ през 1994 година. Със своите 15 попадения в 19 изиграни мача и цели три финала на Световни първенства, до скоро „феноменът“ бе водещият голмайстор на този турнир за всички времена. С невероятния си атлетизъм и футболни качества от най-високо ниво, той също заслужава челно място в тази престижна класация. Бразилецът е автор на едни от най-зрелищните и феноменални голове не само в местното, но и в редица от водещите европейски клубни първенства. Въпреки големият брой съпътстващи го контузии, той намира сили да възвърне своя атлетизъм и върхова спортна форма през годините. Макар отдавна приключил активната си футболна кариера, Роналдо не спира да допринася за развитието на спорта и неслучайно бе избран за посланик на Световното първенство в Бразилия през изминалата година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички