Зимните игри в ПьонгЧанг започнаха - вижте всичко най-важно


Зимните игри в ПьонгЧанг започнаха - вижте всичко най-важно
Снимка: Getty Images/Guliver

1421 0

Първите официални състезания на Зимните олимпийски игри 2018 в Пьонгчанг започнаха, както бе предвидено, в навечерието на церемонията по откриването. Първите състезания бяха по кърлинг за смесени двойки в Центъра за кърлинг в град Гангнюнг, където ще се провеждат състезанията върху лед.

В груповата фаза ще се срещнат отборите на САЩ – олимпийски спортисти от Русия, Канада - Норвегия, Южна Корея – Финландия, Китай – Швейцария.

Официалното откриване на Игрите е планирано за петък от 20.00 часа с тържествена церемония, подготвена от домакините и парад на атлетите на олимпийския стадион в Пьонгчанг.

На Олимпийските игри ще бъдат присъдени 102 медала в седем спорта и 15 дисциплини. За тях ще се борят повече от 2 900 спортисти, идващи от 92 страни. Северна Корея, която бойкотира Игрите в Сеул през 1988 г. този път реши да участва и изпрати 22 свои представители.

Пхенян все още официално е във война с Южна Корея. Тези "Игри на мира“, както бяха наречени от Южна Корея, позволиха през последния месец да се постигне видимо сближаване между двете страни. В петък техните спортисти ще дефилират заедно под знамето на корейското обединение – светлосин силует на полуострова на бял фон. По време на състезанията, екипът по хокей за жени ще бъде обединен.

Русия, за сметка на това, няма да е добре дошла на тазгодишната олимпиада, заради допинг скандала, който бе разкрит през последните две години. Руски спортисти все пак ще участват в Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг под името Руски олимпийски атлети и ще дефилират под флага на Игрите. /ТАСС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички