Владо Илиев: До гуша ни дойде от Краси Анев!


Владо Илиев: До гуша ни дойде от Краси Анев!
Снимка: Getty Images/Guliver

2444 0

Лидерът на биатлонистите Владимир Илиев скочи на своя съотборник Краси Анев. Бронзовият медалист от европейското първенство в Отепа (Ест) призна, че на него и на останалите национали им е писнало от номерата на самоковлията.

Анев отказа да стартира в щафетата, а след това нападна ръководството на федерацията и останалите момчета.

"Всички негови думи са лъжа - сподели пред "България Днес" Илиев. - Краси не искаше да участва в щафетата. Момчетата наистина бяха болни и всичко зависеше от него. Съотборниците ми имаха температура и докторът потвърди това. Краси твърдо заяви, че не желае да се състезава. Жалко е, че отказа. Имахме някакъв шанс, но Анев не искаше. Не мога да го разбера. Да нямаш желание да представяш България, и то на европейско първенство. Отказът му да бяга в щафетата ни дойде малко в повече. Всичко това, което е казал, са пълни глупости. Иска да си измие ръцете с нас."

Илиев отрече, че той и неговите съотборници са против Анев.

"Той се готви отделно от нас, но ние не го обвиняваме - твърди роденият в Троян биатлонист. - Винаги сме го подкрепяли. Всеки се радва на успехите, които постига. Той си мисли, че сме срещу него. Това не е така."

Бронзовият медалист от европейското призна, че Анев се е развикал на президента на федерацията по биалтон Екатерина Дафовска. По време на състезанието тя е подкрепяла постоянно самоковлията. След края на 20-те километра той се е разкрещял на олимпийската шампионка от Нагано.

"Гледам с насмешка на всичките му думи - каза Илиев. - Мисленето му се промени. Каза, че бил леко болен преди европейското. Ако е така, едва ли щеше да участва в трите дисциплини. От личен опит знам, че това е невъзможно, ако имаш заболяване."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички