Влади Илиев изпусна бронза накрая: безкомпромисен Ерик Лесер взе златото в Контиолахти


Влади Илиев изпусна бронза накрая: безкомпромисен Ерик Лесер взе златото в Контиолахти
Снимка: Getty images/Gulliver

1883 0

Грешка в последната стрелба лиши от шанса за медал Владимир Илиев, който до този момент  се движеше с четвърто време. Българинът завърши на шеста позиция с две грешки при стрелбата и изоставане от 45,9 секунди от шампиона Ерик Лесер. Мерникът на нашия биатлонист му изневери по веднъж на трета и четвърта стрелба.

Германецът, с безгрешна стрелба и страхотно каране, спечели преследването на 12,5 км на световното първенство по биатлон в Контиолахти. Това беше първата му победа в кариерата.

Лесер бе най-бърз и завърши с време 30:47,9 минути. С две грешки при стрелбата и на 17 секунди разлика, Антон Шипулин взе среброто, а бронзът остана за Тарей Бьо, който изостана на 18,7 секунди.

Красимир Анев завърши 49-ти с 5 грешки, а Иван Златев със 7 пропуска е 59-ти, предпоследен.

В генералното класиране Мартен Фуркад е лидер с 842 точки, следван от Антон Шипулин със 761 пункта и Яков Фак със 709 точки. Влади Илиев е 23-ти с 355 точки, а Краси Анев е 28-ми, с 269 пункта, след като и днес не влезе в зоната на точките.

Състезанието

Победителят от мъжкия спринт Йоханес Тингес Бьо стартира устремно и дръпна още на първата контрола от преследвачите си. Влади Илиев обаче бе свалил почти 2 секунди от пасива си дотогава. Не по-малко амбициран беше и Фукард, който от 12-то място на старта стигна до девето преди огневия рубеж.

След първа стрелба Мартен Фукард, с безгрешно представяне, поведе състезанието, а също без грешка нашият Влади Илиев се движеше пети. Бьо обаче направи две грешки, а на втория легнал добави още две, което рано го изхвърли от борбата.

Първи след втора стрелба, с 10 от 10, излезе германецът Ерик Лесер, който тръгна пети на старта, следван от Симон Фукард, Тарей Бьо и Влади Илиев. Мартен Фукард допусна една грешка и падна до 7-ма позиция. С една грешка на същата стрелба, вторият в генералното класиране Антон Шипулин се движеше на 10-а позиция.

Лесер излезе без грешка и от трета стрелба, следван от Симон Фукард с една грешка. Също с една грешка излезе и Влади Илиев, който зае третата позиция. Мартен Фукард караше като бесен, за да навакса изоставането си, но нова грешка в стрелбата го прати на осма позиция. Той бе изпреварен от Шипулин, който беше шести, без грешка в третата стрелба.

4 от 4 за Лесер преди финалния спринт. С една грешка в стрелбата зад него се нареди третия от спринта Тарей Бьо, плътно следван от Шипулин, също с една грешка в последната стрелба. Симон Фукард допусна две грешки и бе четвърти. Тук бе шансът на Влади Илиев за медал, но той допусна грешка и зае пета позиция след стрелбата.

След финалният спринт Лесер ликуваше, а Шипулин успя да грабне второто място, изпреварвайки норвежеца Бьо. Симон Фукард задържа аванса си пред Влади Илиев и се класира на четвърто място, като остави българина пети.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички