Със зверски спринт Фуркад взе 20-те километра в Контиолахти


Със зверски спринт Фуркад взе 20-те километра в Контиолахти
Снимка: Getty Images/Guliver

1705 0

Със страхотен спринт водачът в генералното класиране класиране Мартен Фуркад спечели старта на 20 км. на Световното първенство по биатлон в Контиолахти.

Въпреки че допусна една грешка във втората си стрелба, французинът даде всичко от себе си и успя да стопи преднината на безгрешния в стрелбите Емил Хегле Свендсен от Норвегия и да закове хронометъра на 47:29,4 минути.

С прекрасен спринт и една грешка във втората стрелба, с бронз се окичи чехът Ондржей  Моравец. С прекрасното си бягане той попречи на другия състезател без грешка - братът на шампиона - Симон Фуркад, да застане на почетната стълбица.

Преследвачът на Фуркад в генералното класиране - Антон Шипулин направи слаб старт. Той допусна по една грешка в първите 2 стрелби, което го остави на 15-а позиция.

2 места зад него се нареди шампионът от преследването в неделя Ерик Лесер, въпреки че сгреши единствено в последната стрелба.

Две грешки в първите две стрелби костваха на Красимир Анев класиране по-напред. Българинът бе безгрешен на трети и четвърти пост, но нямаше как да навакса преднината на конкурентите си и завърши на 19-а позиция.

Другият българин в надпреварата – Влади Илиев се движеше добре с една грешка до третата стрелба, но две грешки на последните мишени го лишиха от запомнящо се класиране и остана 27-и.

С 9 грешки Иван Златев завърши на 109-а позиция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички