Шведка сътвори сензация в биатлона, Кадева 53-тa


Шведка сътвори сензация в биатлона, Кадева 53-тa
Снимка: Getty Images/Guliver

1521 0

22-годишната Хана Йоберг сътвори една от сензациите в биатлона при жените, след като спечели олимпийската титла в индивидуалния старт на 15 километра на Зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг.

Младата шведска състезателка не допусна нито една грешка на огневия рубеж в четирите си стрелби и пресече финалната линия за 41 минути 7.2 секунди, изпреварвайки сочените за фаворитки Анастасия Кузмина (Словакия) и Лаура Далмайер (Германия).

Двукратната олимпийска медалистка Кузмина допусна две грешки в своята стрелба и финишира на 24,7 секунди от победителката.

Далмайер, която досега в ПьонгЧанг триумфира с титлата в спринта, а впоследствие финишира първа и в преследването на 10 километра, днес допусна една грешка още в първата си стрелба, което й коства възможността да се бори за трети златен медал от Олимпиада. Тя ще има още един шанс да го постигне на масовия старт в петък, където е сочена отново за фаворит, с което да се превърне и в първата биатлонистка в историята с три индивидуални златни отличия.

От българските състезателки най-добре в надпреварата днес се представи Даниела Кадева, която завърши на 53-то място. Българката започна страхотно надпреварата, след като направи две нули в своята стрелба, класирайки се сред първите 20 участнички. Впоследствие обаче Кадева допусна общо три грешки в следващите си две стрелби, което я срина в крайното класиране.

Стефани Попова се класира 77-ма с пет грешки, а Десислава Стоянова 79-та със седем пропуска и изоставане от 9 минути и 13.1 секунди от Йоберг. Емилия Йорданова финишира 82-ра от 87 състезателки, след като допусна общо шест грешки на огневия рубеж.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички