Шампионът Янков и Жекова: Стартовете в Банско са сбъдната мечта


Шампионът Янков и Жекова: Стартовете в Банско са сбъдната мечта

937 0

Стартовете от Световната купа по сноуборд в Банско са сбъдната мечта за Радослав Янков и Александра Жекова. Страната ни за първи път ще бъде домакин на проявата от 3 до 5 февруари 2017 г. - две състезания в паралелните дисциплини с участието на носителя на Кристалния глобус Янков и в бордъркроса с Жекова.

"При всички положения няма да е лесно. Отговорността сега е много голяма - сподели Радо в навечерието на новия сезон. - Ако миналата година бях завършил пети, осми или десети, просто щях да гоня по-предно класиране. Сега обаче трябва да защитавам първото място! Гледам да бъда максимално концентриран върху карането, а не върху самите класирания. Може би най-важният старт ще бъде Световното първенство през месец март и, разбира се, световните купи в Банско. Това е една мечта и реално сега ще се случи. Надявам се да се представя добре и да зарадвам публиката и цяла България."

Жекова завърши миналия сезон със сериозни контузии, но вече е напълно възстановена и готова да се впусне в битката за Кристалния глобус.

"Подготовката протече по план. С по-дозирани тренировки успях отново да постигна формата, в която бях миналата година, та даже и да я подобря, което беше целта. Чувствам се добре и с нетърпение чакам първия старт, на който ще можем да сверим възможностите си с нашите преки конкуренти. Основната ни цел е да успеем да запазим душевен баланс и добра физическа форма през целия зимен период, през всички състезания, и спортният шанс да бъде на наша страна, за да постигнем добри резултати."

"Етапът в Банско е една смела мечта! Много съм щастлива, че ще бъдем домакини на токова голям зимен форум. Вълувам се и нямам търпение да изпитам емоцията от това състезание. За мен това е един от важните стартове, тъй като е на родна земя и наистина се надявам на добро представяне, което да мога да подаря като емоция на нашите фенове и приятели."

Другият важен старт за Жекова е Световния шампионат през март в Испания, посочва bTV.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички