Сезонът в Боровец започва този уикенд


Сезонът в Боровец започва този уикенд
Снимка: БГНЕС

1023 0

Ски сезонът в Боровец се открива на 8 декември, като от 8 до 16 декември лифт картите ще бъдат намалени с 30%. За новия сезон е изградена и разширена система за изкуствено заснежаване със 175 оръдия за сняг в ски центровете „Ястребец” и „Ситняково”. Обособена е и специална зона за деца и шейни в ниската част на писта "Червено знаме", което позволява безопасно каране на шейни отделно от скиорите и сноубордистите.

Това разкри каза на пресконференция в Пресклуб „България” Георги Кочов - изпълнителен директор на Бороспорт АД, предаде БГНЕС.

Празникът по повод 120-ата годишнина от основаването на курорта и новия ски сезон ще бъде на 17 декември. Тогава дневните лифт карти ще бъдат на символична цена от 5 лева, а събраните средства ще бъдат внесени във Фонда "Петър Попангелов и приятели". От "Бороспорт" са осигурили безплатно нощно каране, както и безплатни уроци за деца и начинаещи до 12 години.

Всеки, закупил лифт карта в деня на откриването, ще може да участва и в лотария за спечелването на една от 120-те сезонни лифт карти, които "Бороспорт" ще раздаде по случай годишнината на курорта. За доброто настроение на сцената пред хотел "Рила" ще се грижат Поли Генова, Мишо Йосифов, Брас Асоциация и др. На пресконференцията бе съобщено, че към "Бороспорт" АД е учреден Фонд "Петър Попангелов и приятели" с цел развитието на детския и младежкия ски спорт в Самоков и региона, както и популяризирането на Боровец като целогодишен курорт. Председател на фонда е бившият министър на енергетиката Мирослав Севлиевски, а ролята на консултант ще изпълнява легендата на българския ски спорт Петър Попангелов.

"Целта е в следващите години стотици деца да напреднат в ските. Ще опитаме да развием таланта на най-добрите сред тях. В България скиорите карат неправилно и това им пречи да се развиват. Надяваме се отново да имаме скиор на топ ниво, дано да е през този век", каза Попангелов пред репортерите.

Кметът на Самоков Владимир Георгиев подчерта, че политиката за насърчаване и развитие на детския зимен спорт, която общината съвместно с „Бороспорт“ следва вече от няколко години, продължава. “Бороспорт” осигурява безплатни лифт карти на всички деца от детските градини и ученици до 18-годишна възраст в община Самоков, както и на състезателите от всички местни спортни клубове. Дългосрочната програма дава възможност децата не само да се докоснат до природата и планината, но и допринася за тяхното развитие като бъдещи спортисти, от редиците на които да излязат новите ски и сноуборд таланти на България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички