Сани Жекова готова да радва феновете на Световната купа в Банско, макар и...


Сани Жекова готова да радва феновете на Световната купа в Банско, макар и...
Снимка: БГНЕС

1041 1

Четвърти сноубордист ще представя България в предстоящите стартове от Световната купа в Банско. В последните часове Валентин Миладинов бе допуснат до участие в квалификациите в спринткроса. БНТ ще предава надпреварата от петък до неделя.

След като спечели две последователни състезания в Чехия при юношите, Миладинов се присъединява към Александра Жекова, Радослав Янков и Теодора Пенчева. Така в утрешните квалификации в спринткроса ще карат Жекова и Миладинов, а общият брой на участниците при мъжете и жените в дисциплината е 95.

Треньорът и баща на Александра - Виктор Жеков, заяви, че въпреки проблемите с контузията от края на миналия сезон, Сани е готова да зарадва публиката в Банско.

"Всичко може да се очаква. Много добре е подготвена. Трябва да се има предвид, че тя имаше много тежка контузия пролетта, от която все още се възстановява. Не е възстановена на 100%. Има известни ограничения, които са й важни, но ги компенсирам по друг начин, доколкото е възможно", заяви Виктор Жеков пред БНТ.

В утрешния ден участниците ни в паралелните дисциплини - Радослав Янков и Теодора Пенчева, имат единствено тренировъчни спускания, като квалификациите са в петък сутринта.

Първото пряко предаване на БНТ от Бъндеришка поляна в Банско е в четвъртък от 14:30 часа веднага след квалификациите в спринткроса.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички