Радо Янков у дома: Ще тренирам цяло лято стотните да не ме спъват


Радо Янков у дома: Ще тренирам цяло лято стотните да не ме спъват

1405 0

Българската звезда в сноуборда Радослав Янков и треньорът му Георги Атанасов се прибраха у нас след края на сезона в световния сноуборд. Янков, който е втори в генералното класиране, се завърна с малкия кристален глобус.

Сноубордистът ни бе посрещнат на летището с букети, плакати, трибагреници. Дори заради него кръшно хора под съпровода на гайди се изви на летището.

Кметът на Чепеларе Славка Чакърова водеше хорото в чест на Радо.

"Изключително добър сезон. Радвам се, че показах отново, че съм един от най-добрите в света и въпреки че не успях да взема глобуса, бях на косъм от спечелването му. Тази година видяхте, че силите са много изравнени. Много съм радостен и сме амбицирани и догодина за добри класирания", коментира спортистът пред журналистите, които го посрещнаха.

"Този сезон имах по-големи очаквания към себе си, а догодина ще ми е по-леко. Тази година беше важна да затвърдя миналогодишния резултат. Добрите ми резултати показват, че съм се готвил много добре миналото лято", добави Янков.

Запитан как гледат на тях австрийските им колеги, треньорът Георги Атанасов заяви:

"Радват ни се. Накрая ни стиснаха ръцете и казаха, че е била истинска битка до последно. Със сигурност в техните очи ние сме един сериозен конкурент и ще очакват от нас изненади и идната година".

"Тази година в Корея не ни достигна една стотна и ще тренираме цяло лято и подготвителният период тази стотна да не ни спъне на Олимпиадата", добави той.

"Яд ме е и съм амбициран да работя повече, за да стапям тези малки разлики и да бъда с преднина пред другите", добави Радо.

Той сподели и целите си за следващия сезон. "Целим се в олимпийските игри - възможно най-предно класиране там".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички