Радо Янков отново прослави България в Банско


Радо Янков отново прослави България в Банско
Снимка: FIS Snowboard Official Site

1587 0

По доста нелеп начин завърши втория финал в Банско на Радослав Янков от кръга в Световната купа по сноуборд. Радо бе толкова близо до втора победа пред родна публика, след като в петък спечели първия исторически старт в българския зимен курорт.

Янков имаше предимство във финала срещу французина Стефан Дюфур, но се подхлъзна и падна фатално по трасето. Той закачи и съперника си, който също се строполи на снега, но все пак не направи техническа грешка и пресече сам финалната линия.

Все пак, Радо може да е само горд от себе си с победа и второ място от двата старта в паралелния гигантски слалом в Банско!

Квалификации и осминафинал:

След като спечели историческия първи паралелен гигантски слалом в зимния ни курорт в петък, Янков вече е на четвъртфинал във втория старт от дисциплината.

Българинът, който е актуален носител на големия кристален глобус и лидер в Световната купа този сезон, преодоля с най-добро време квалификациите. На осминафиналите той имаше обаче много тежката задача да се изправи срещу австрийската знаменитост Андреас Промегер, който е двукратен шампион от Световната купа.

Все пак, Радо спечели дуела с 0.12 секунди аванс и се класира на четвъртфиналите, където ще кара срещу швейцареца Каспар Флуч.

Четвъртфинал:

Янков имаше възможността да си избере синьото трасе за предишния кръг, защото бе с по-добро време и съответно да се възползва от по-добрите условия. Червената писта не бе предпочитана от участниците и много от тях именно на нея правеха фрапантни грешки.

Янков нямаше особени проблеми да се справи с конкуренцията на Флуч, защото швейцарецът направи грешка в средата на дистанцията. Така Радо без напрежение пресече линията и се класира за полуфиналите!

Полуфинал: 

Невероятното представяне на Радо продължава. Българинът победи австрийската звезда Бенямин Карл, който бе един от основните му конкуренти. Радо се класира на финала в Банско, където ще се изпревари срещу Силван Дюфур от Франция. 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички