Радо Янков остана на крачка от медал на Световното


Радо Янков остана на крачка от медал на Световното
Снимка: Getty Images/Gulliver

2416 0

Радослав Янков не успя да се пребори за бронзовия медал в дисциплината паралелен гигантски слалом на Световното първенство по сноуборд в Сиера Невада. Българинът отстъпи в малкия финал пред Невин Галмарини.

Най-добрият ни сноубордист допусна грешки в карането си, които се оказаха решаващи за крайното му класиране. Швейцарецът обаче победи с 30 стотни, възползвайки се от грешка на Янков малко след средата на трасето.

Радо завършва участието си на Световното първенство в Сиера Недава с шесто и четвърто място. Така България остана без медал от Световното по сноуборд, след като в сноубордкроса при дамите Александра Жекова също остана четвърта.

Ето и как се разви състезанието:

Българинът даде най-добро време в квалификациите - 39,54 секунди и даде сериозна заявка за финалите. На осминафиналите 27-годишният ни състезател избра червеното трасе и спечели убедително с 0.95 секунди преднина пред Майкъл Трап. Американецът направи много мощен и силен старт, но Янков показа класата си и успя да навакса изоставенето си.

На четвъртфинала  Радо отново не направи много убедителен старт, но това не му попречи и финишира 0,57 секунди по-рано от съперника си Себастиан Кислингер от Австрия.

На полуфинала, за разлика от предните му спускания, Радо избра синьото трасе, но това се оказа грешно решение. Родният сноубордист направи две неточности и изостана. Във финалните метри показа агресивно каране, но финишира с 2 стотни зад Бенямин Карл.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички