Над 10 хиляди души ще викат за Сани Жекова и Радо Янков


Над 10 хиляди души ще викат за Сани Жекова и Радо Янков

1138 0

Организаторите на Световната купа по сноуборд в Банско предупредиха феновете да предвидят поне час аванс за качване до Бъндеришка поляна, където ще бъде финалът на състезанията. Елитът на зимния спорт се събира от петък до неделя. Битките по пистите стартират от 10.00 ч.

Очаква се да се съберат около 10 000 фенове, които да подкрепят носителят на Кристалния глобус Радослав Янков и най-добрата ни сноубордистка Сани Жекова.

"Който дойде по-рано, ще има възможност и да вземе по-хубавите места - сподели маркетинг директорът на ски зоната в Банско Иван Обрейков. - Хората трябва да са наясно, че качването с автомобили до Бъндеришка поляна е забранено. Освен лифта сме предвидили бусове, които да превозват зрителите."

Трибуните за зрители и околните места за гледане събират 10 000 фенове. Прогнозите за времето са прекрасни. Очаква се и в трите дни на надпреварата да бъде слънчево. В петък и неделя ще се проведат състезанията по паралелен гигантски слалом при мъжете и жените. България ще бъде представена от Радослав Янков и Теодора Пенчева.

Александра Жекова ще стартира в събота. Тя ще участва в новата атрактивна дисциплина спринткрос.

"Отговорникът за състезанията на Международната федерация Уве Байер остана много доволен от трасетата - сподели Иван Обрейков. - Впечатлен е. Скиорите също харесаха пистите." Организаторите вече не допускат любители, които да се пускат по състезателните трасета. Преди няколко дни Радослав Янков се оплака как едва не се блъснал в подобни ентусиасти.

"Те се спускат много по-бавно и пречат на Радо. И аз ги видях, защото тогава бях на пистата да снимам. Имаше и българи, и чужденци, които нарушаваха правилата. Трасето много допада на Радо. Той правеше тренировки по него в продължение на десетина дни."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички