Кралицата на ските Линдзи Вон: Тялото ми не може да издържи още 4 години


Кралицата на ските Линдзи Вон: Тялото ми не може да издържи още 4 години
Снимка: Guliver/GettyImages

1856 0

Няма да видим повече Линдзи Вон на Зимни Олимпийски игри. Това е голямата новина от изминалия ден в Пьончанг, в който американската легенда в ски-алпийските дисциплини спечели бронзов медал в спускането.

33-годишната "кралица на ските" беше фаворит в състезанието, но в крайна сметка трябваше да се задоволи с бронзовия медал, след като беше изпреварена от италианката София Годжа и норвежката Рагнхилд Мовинкел. Но за Вон медалът е равносилен на златен.

“Днес спечелих бронзов медал, който го чувствам като златен. Това беше един невероятен ден, който никога няма да забравя. Благодаря на всеки, който ме поздрепяше и ми помогна да стигна до тук. Обичам ви, всички", написа развълнуваната “Ледена кралица” в Туитър.

"Иска ми се да продължа да се състезавам. Иска ми се това да не е последната олимпиада, но е. Mоето тяло просто не може да издържи нови четири години. Затова се опитвам да приема това, да се справя с емоциите и да се наслаждавам на всеки момент", добави легендарната американка.

Линдзи Вон е безспорно една от най-добрите скиорки, които сме наблюдавали през 21 век, но сериозните ѝ травми я лишиха от още по-впечатляваща визитка. Едва на 17 години тя дебютира на Олимпийски игри (2002 в Солт Лейк Сити), където най-доброто ѝ класиране беше 6-о. В Торино заради тежка контузия тя не успя да вземе участие, но пре 2010 година във Ванкувър тя избухна с два златни медала - в спускането и в Супер-Г. За съжаление, отново травми ѝ попречиха да участва в Сочи 2014. Дори в момента тя има куп контузии, но направи всичко по силите си, за да участва в Пьончанг 2018.

"Ако си помислите какво се е случило през последните осем години и какво съм преживяла, за да дойда тук, ще разберете, че дадох всичко от себе си и този медал е сбъдната мечта. Трябва да гледаме нещата в перспектива. Разбира се, щях да съм радостна, ако бях спечелила златото, но, честно казано, и това е невероятно и аз съм много горда”, каза още живата легенда на американските ски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички