Хванаха още един руски олимпиец с допинг в Пьонгчанг


Хванаха още един руски олимпиец с допинг в Пьонгчанг

1073 0

Делегацията на Олимпийските спортисти от Русия потвърди официално, че бобслеистката Надежда Сергеева е дала положителна проба за забраненото вещество триметазидин. Решение по дадения случай ще бъде взето съгласно действащия регламент, се казва в съобщението.

Федерацията на Русия по бобслей твърди, че пробата е дадена на 18 февруари, а няколко дни по-рано, на 13 февруари Сергеева е била чиста, след което медицинският щаб не й е изписвал този препарат.

Сергеева и Анастасия Кочержова заеха 12-о място в съревнованието по двуместен бобслей при жените. Надежда Сергеева е на 30 години, това е второто й участие на Зимни игри. През месец март 2016 г. нейна проба е дала положителен резултат за мелдоний, който през януари същата година влезе в групата на забранените вещества. През юни тя е била оправдана от Руската антидопингова агенция, която е взела под внимание, че тогава все още не се е знаело за какък срок от време мелдоният се изчиства от организма.

Триметазидинът пък е забранен в спорта повече от три години вече. Руската антидопингова агенция е предупредила спортистите за недопустимостта на неговото използване в края на 2014 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички