Гледаме Игрите в ПьонгЧанг безплатно по БНТ


Гледаме Игрите в ПьонгЧанг безплатно по БНТ
Снимка: Getty Images/Gulliver

1329 0

Българската национална телевизия (БНТ) ще излъчва зимните олимпийски игри в Пьонгчанг. Телевизията се договори с "Дискавъри", която купи за 1.3 млрд. долара правата за следващите два олимпийски цикъла и до 2024 г. игрите ще се предават по "Евроспорт".

БНТ ще излъчи 110 часа състезания на живо и студийна програма от София. На място се изпращат двама репортери и оператори.

"От олимпийските игри в Токио през 2020 г. ще бъдат излъчени 250 часа от състезанията", заяви генералният директор на БНТ Константин Каменаров.

"Прекрасно е, че това споразумение ще гарантира на спортните фенове в България възможността да проследят интересните олимпийски моменти по най-добрия начин за тях. Богатият опит на БНТ в отразяването на Олимпийските игри, заедно с иновативния подход на "Дискавъри" и целогодишното проследяване на олимпийските спортове от "Евроспорт", ще ни позволи да пренесем чрез телевизионните екрани всеки миг от Олимпиадата до хората. Гордеем се, че можем да споделим вдъхновяващите истории на българските спортисти и техния път към осъществяване на мечтите" – каза Виктория Дейвис, генерален мениджър на "Дискавъри Нетуъркс" за Централна и Източна Европа, Североизточна Европа, Турция и Средиземноморието.

Досега БНТ придобиваше права за излъчване на Олимпийските игри в качеството си на член на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). След като "Дискавъри" спечели правата за излъчване, компанията проведе поредица от преговори с обществени телевизионни оператори в Европа за сублицензиране, за да отговори на изискванията на МОК да бъдат осигурени минимум 100 часа безплатно излъчване на зимните олимпийски игри и 200 часа от летните олимпийски игри.

Наскоро БНТ загуби правата за излъчване на тенис турнира в София. "Нова броудкастиг груп" се възползва от промените около организацията на надпреварата и взе както телевизионните, така и правата за името на турнира.

Компанията може да понесе голям удар, ако Григор Димитров пропусне надпреварата в "Арена Армеец". Шампионът заяви, че е под въпрос заради проблем с рамото.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички