Георгиев от НХЛ: Прибирам се в България, благодаря на сънародниците ми за подкрепата


Георгиев от НХЛ: Прибирам се в България, благодаря на сънародниците ми за подкрепата
Снимка: Instagram

1585 0

Нашумелият в последно време вратар на хокейния Ню Йорк Рейнджърс - Александър Георгиев, призна, че обмисля да посети родината си България през лятото. Това най-вероятно ще се случи през юни. Момчето, чийто баща е българин, а майка - рускиня, обеща ако някой ден спечели купа "Стенли", да донесе нея или поне медала си у нас.

"Любимото ми място е Русе, където съм се родил и съм бил най-дълго време. Харесва ми центърът и неговите красиви места. Това лято съм планувал пътуване до България. Най-вероятно през юни. Ако някой ден спечеля купа "Стенли", ще донеса трофея, или поне медала, в България", заяви хокеистът пред eurochicago.com.

Георгиев е роден в Русе, но докато е още малък семейството му се мести в Москва. Там той открива хокея. Младокът е първият роден в България хокеист в НХЛ.

"Искам да благодаря за подкрепата на българите и да им пожелая щастие и всичко най-добро. Надявам се, че все повече хора в България ще гледат моя спорт, ще се интересуват и ще се занимават с него", каза още Александър.

Вратарят призна още, че не е изгубил връзката си с родината. Любимото му нещо за хапване било кебапче с пържени картофи и много сирене отгоре, а в дома си има набор от български монети. Със семейството му се стараят да спазват някои български традиции, като например носенето на мартеници.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички