Чудесен спринт на световното по биатлон за Влади Илиев, братята Бьо рулират


Чудесен спринт на световното по биатлон за Влади Илиев, братята Бьо рулират
Снимка: Getty Images/Guliver

3683 0

Същинският старт на световното първенство по биатлон в Контиолахти започна с днешния мъжки спринт. В него определено и климатичните условия повлияха – много силен вятър, на пориви в определени моменти, което добавяше сериозен елемент на лотария в стрелбата.

Големият успех в днешния спринт записаха братята Бьо – Йоханес Тингес и Тарей. Йоханес показа още на смесената щафета, че е в отлична форма и днес със само една грешка отвя конкуренцията, печелейки световната титла в дисциплината. Изненадата определено дойде от колебливия през този сезон Тарей, който направи нула – една от само двете перфектни стрелби в състезанието, което го изстреля на трето място . Втори завърши канадецът Нейтън Смит.

От нашите момчета, предвид лошите условия Владимир Илиев се справи по отличен начин – само с една грешка, на легнал и заради ранния стартов номер – номер 4, Илиев известно време водеше след втора стрелба. За съжаление българинът не можа да направи възможно най-добрата последна обиколка и това го остави на осмо място, а той можеше да отиде и по-напред. Доста по-зле се стекоха нещата за звездата ни Красимир Анев. Той сбърка три пъти на прав и като цяло не се представи добре в бягането, завършвайки на 52-ро място. Иван Златев също направи три грешки и остана 57-ми. С толкова беше и Антон Синапов, който се класира 76-ти.

Огромен провал преживя вторият в генералното класиране Симон Шемп. Той наниза четири грешки още на първата стрелба – на легнал и на практика направи провал две в едно, защото днешният му резултат определя на кое място и на колко време от първия ще стартира германеца утре, 8 март – в преследването. В крайна сметка Шемп добави три грешки и на прав и остана на 3:19 минути зад Бьо, като всъщност не се класира за преследването и завърши след всички българи, чак на 77-мо място. От германците най-добре се представи Ерик Лесер – с една грешка, завоювайки пето място.

Сериозен срив имаше и при лидера за Световната купа – Мартен Фуркад. Той наниза три грешки от прав, след като беше направил нула на легнал и пропусна шанса да се бори за световната титла в дисциплината. С този резултат французинът не влиза от най-добрата възможна позиция и за преследването, като днес остана чак 12-ти.

В генералното класиране Фуркад остава водач с 806 точки, пред Антон Шипулин със 707 пункта и Симон Шемп с 699 точки, който днес не взе нищо. Владимир Илиев е 23-ти с 317 точки, а Краси Анев е 26-ти с 269 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички