Беларус спечели щафетата в женския биатлон, българките на 16-а позиция


Беларус спечели щафетата в женския биатлон, българките на 16-а позиция
Снимка: Gulliver/GettyImages

1338 0

Квартетът на Беларус спечели златния медал в щафетата 4х6 километра в биатлона на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг. Щафетата на България се представи силно, като допусна само девет грешки в стрелбата, но те доведоха до две наказателни обиколки и в крайна сметка българките завършиха на 16-та позиция, на 2 минути и половина от победителките.

Състезанието в центъра по биатлон Алпензия бе изключително непредвидимо и изпълнено с обрати, отчасти заради тежките условия и снеговалежа.

Стрелбата на почти всички състезателки бе изпълнена с грешки, като само четири отбора не влязоха в наказателни обиколки и три от тях стигнаха до медалите. Надежда Скардино, Ирина Крюко, Дзинара Алимбекава и Дария Домрачова имаха нужда от само девет допълнителни патрона при осемте си отивания до рубежа, и то разпределени поравно, като по този начин Домрачова нямаше проблем на последен пост да изведе отбора от четвърта до първа позиция.

Благодарение на страхотен последен пост на Хана Йоберг Швеция стигна до сребърния медал. Младата биатлонистка, която сътвори една от големите сензации в ПьонгЧанг, печелейки титлата в индивидуалната дисциплина, пое щафетата на 9-та позиция, но с перфектна стрелба и силно бягане стигна до втората позиция. Бронзовият медал остана за биатлонистките на Франция, които завършиха с 14 грешки, но без наказателни обиколки. Фаворитките за титлата от Германия се представиха много слабо и трябваше да навъртят три наказателни обиколки, като двукратната шампионка от Игрите Лаура Далмайер успя да изкачи тима от 11-та до осмо място на последен пост.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички