Време е за нови подвизи, време е за битки, време е за волейбол


Време е за нови подвизи, време е за битки, време е за волейбол
Снимка: FIVB.ch

1497 0

Българският национален отбор по волейбол пристигна в Краков, Полша, където днес започва Европейското първенство. Момчетата на Пламен Константинов са в Група С, като компания ще им правят още тимовете на Русия, Испания и Словения.

На европейското първенство в Полша ще играят най-силните отбори на Стария континент, като най-добрите 16, разделени в 4 групи по 4 отбора, ще спорят за златото в градовете домакин – Краков, Катовице, Гданск и Шчежин. В Група А са тимовете на домакина Полша, Сърбия, Естония и Финландия. Група В ще противопостави тимовете на Германия, Италия, Чехия и Словакия. България, Русия, Словения и Испания са в Група С, а Франция, Белгия, Холандия и Турция ще мерят сили в Група D.

Отборът на България замина за Полша, като в щаба ни не се залъгватзнаят, че турнирът ще бъде много труден. Играчите на Пламен Константинов обещаха да дадат всичко от себе си и да зарадват българските фенове с раздаването си на терена. Националният селекционер върна в тима един от лидерите в последните години – Тодор Алексиев, който се очаква да бъде начело на тима, заедно с Виктор Йосифов, Николай Николов и либерото Теодор Салпаров, на пореден голям форум.

"Лъвовете" пропуснаха да зарадват феновете на миналото Европейско първенство, като в София те загубиха своя ½-финал от Франция, а в последствие „петлите“ победиха и Словения във финала, за да вдигнат трофея през 2015 година.

Няма спор в това кой е фаворит в надпреварата. Момчетата на Лоран Тили спечелиха три престижни турнира от 2015 година, като спечелиха Европейското първенство в България и Италия през 2015 година, както и две титли от Световна лига – през 2015 в Рио де Жанейро, Бразилия и тази година в Куритиба, Бразилия. Тимовете на Русия, Италия и домакина Полша също са готови да се намесят в битката за медалите. България, Словения, Германия и Сърбия пък са отбори, които могат да изненадат всеки и също имат амбиция за силно представяне в Полша.

Между 24 и 29 август ще се изиграят мачовете от груповата фаза, като „лъвовете“ на Пламен Константинов ще се изправят последователно срещу Русия на 24 август (18:30 часа), Испания на 26 август (21:30 часа) и Словения на 28 август (18:30 часа).

Всеки отбор, спечелил групата си ще се класира директно за ¼-финалите, които ще се играят в Краков и Катовице. Вторият и третият от групата продължават към плейофни мачове, които са насрочени за 30 август. Там мачовете ще са както следва:

- вторият в Група А срещу третият от Група С

- вторият от Група С срещу третият в Група А

- вторият в Група В срещу третият от Група D

- вторият от Група D срещу третият от Група В

Победителите от плейофните срещи в Краков и Катовице продължават към ¼-финалите, където ще се включат и победители от всяка група. Мачовете отново ще са в Краков и Катовице на 31 август и срещите ще са наредени по следния начин:

- Победителят от Група А срещу победителя от втория в Група С и третия в Група А (1-ви ¼-финал)

- Победителят от Група В срещу спечелилия дуела от втория в Група D и третия в Група B (2-ри ¼-финал)

- Спечелилият Група С се изправя срещу победителя от мача между втория в Група А и третия в група С (3-ти ¼-финал)

- Победителят в Група D ще срещне на ¼-финалите втория от Група В или третия от Група D (4-ти ¼-финал)

½-финалите, както и мачовете за малкия и големия финал ще са отново в Краков. Мачовете от ½-финалната фаза са насрочени за 2 септември и ще противопоставят:

- Победителите от първия и втория ¼-финал

- Победителите от третия и четвъртия ¼-финал

Заключителните срещи за бронзовото отличие, както и за златните медали са на 3 септември. От 18:30 часа е малкия финал, а от 21:30 двата победителя от ½-финалите ще премерят сили за титлата Европейски шампион по волейбол.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички