България продължава с победите в Лига на нациите, Аржентина усети мощта на "лъвовете"


България продължава с победите в Лига на нациите, Аржентина усети мощта на "лъвовете"
Снимка: http://www.volleyball.world/en

7729 0

Днес българският национален отбор по волейбол записа втората си победа в турнира Лига на нациите. "Лъвовете" направиха обрат и стигнаха до победата срещу Аржентина след 3:1 (19:25, 25:19, 25:21, 25:22). Така родните национали си тръгват от китайски град Нинбо с две победи - срещу Китай и Аржентина и едно поражение - от САЩ.

През следващата седмица България ще бъде домакин на турнир, който ще се играе в София. Съперници на нашите ще бъдат тимовете на Сърбия, Австралия и Русия, като мачовете ще се играят в зала "Арена Армеец".

ПЪРВИ ГЕЙМ

Срещата започна с мощна атака на Николай Учиков и още по мощен блок от аржентинското поле - 0:1. Последва и грешка при посрещане за 0:2. Добрата игра на Аржентина продължи и те с лекота стигнаха до 0:4, което доведе и до почивка от Пламен Константинов. Веднага след това "лъвовете" записаха първа точка след успешна атака на Светослав Гоцев. Момчетата на Хулио Веласко запазиха своя аванс до почивката - 5:8.

След почивката България взе първите две точки след добър сервис на Валентин Братоев, но веднага след това допуснахме съперникът отново да направи комфортна преднина при 7:10, като най-големите проблеми за нашия тим идваха от успешните атаки на капитана на Аржентина Николас Рамос. Постепенно играта на България стана по-успешна в близост до мрежата и разликата бе съкратена само до две точки при 14:16.

България имаше шанс да изравни за 18:18, но последва грешка на Георги Братоев, а след това и нова успешна атака на Рамос и това доведе до 17:20 и почивка за Пламен Константинов. В края на гейма грешките в нашето поле започнаха да "валят" една след друга и се стигна до край на гейма при 19:25.

ВТОРИ ГЕЙМ

В началото на втората част Пламен Константинов направи промяна, като на игрището се появи младият разпределител Георги Сеганов на мястото на Георги Братоев. Още в началото на втората част се върнаха "любимите" грешки на "лъвовете" - тези от начален удар. До първата техническа пауза, която дойде при 7:8, нашите сънародници направиха четири грешки.

В този гейм впечатление направи играта на Светослав Гоцев, който направи две блокади и две успешни атаки, за да успее България да поведе с 11:9, а Хулио Веласко прибегна до почивка. Постепенно играта в нашето поле потръгна и това даде моментално резултат - 14:10. Валентин Братоев и Николай Учиков успешно атакуваха в близост до мрежата, а същото направи и героят в гейма Светослав Гоцев и техническата пауза дойде при пет точки аванс - 16:11. Успешната игра от атака на България продължи до края на гейма, който завърши в наша полза след 25:19.

ТРЕТИ ГЕЙМ

България изостана до 4:5 след проблеми с посрещането, но съперникът ни подари точка за 5:5. С добра атака Братоев даде преднина на "лъвовете", но Аржентина бързо се добра до равен. Топка в аут и резултатът е изравнен - 7:7. При този резултат дойде техническото прекъсване. Бългрия успя да дръпне с 2 точки преднина след добро отиграване на Гоцев. Отборът заигра добре в атака и поведе с 11:8. След поредица от наши грешки южноамериканците успяха да стигнат до равенство 12:12.

С успешна атака Йосифов върна водачеството на играчите в червено и атака в аут на Аржентина я направи 2 точки. Отлична блокада на Гоцев направи за първи път в гейма преднината на България от 3 точки. Когато тя се покачи на 4, последва прекъсване за Аржентина. Сериозен подем в играта на "лъвовете" малко респектира съперника, който започна все по-често да греши. Удар под блокадата обаче им позволи да намалят до 18:21. Мрежа на Йосифов позволи на аржентинците да намалят преднината ни до 2 точки, което доведе до прекъсване за България. С две поредни добри отигравания Николай Учиков се стигна до успеха на нашия отбор в тази част - 25:21 и гейм за България.

ЧЕТВЪРТИ ГЕЙМ

Четвъртата част на мача започна равностойно, а отново впечатление направи играта на централният ни блокировач Светослав Гоцев. Изявите му в близост до мрежата продължаваха да тормозят съперника, а към него се включи и Николай Учиков с мощните си атаки от зона две. Първата техническа пауза дойде при 8:7 в полза на нашия тим, като аржентинците все още се задържаха в частта.

Хулио Веласко трябваше да вземе почивка при 13:11, след като Валентин Братоев атакува мощно първо от зона шест, след това и от зона четири. Бруно Лима, който се появи на мястото на капитана Николас Рамос, пък бе най-голямата заплаха за "лъвовете" и с негова помощ Аржентина изравни при 13:13. Втората техническа пауза дойде при 14:16 за аржентина, но Учиков атакува успешно, след което отиде и на сервис, за да се стигне до 18:16 и почивка за Хулио Веласко.

Тази преднина даде "крила" на момчетата на Пламен Константинов, които задържаха аванса си до края на срещата и под възгласи "Българи - юнаци" затвориха срещата при 25:22.

ПРЕДИ МАЧА

Тимът на Пламен Константинов не влезе убедително в този турнир, като спечели трудно първия си мач - срещу Китай. Успехът дойде с 3:2 гейма. Във втория мач - срещу САЩ, българският тим взе само един гейм и загуби с 1:3. За нас е важно да спечелим срещу южноамериканците, за да си възвърнем увереността.

"Лъвовете" играят в Лигата на нациите без голямата си звезда Цветан Соколов, който има проблеми с контузия. Няма ги и Теодор Тодоров и Николай Николов, макар последният да се очаква да се включи в един момент в състава. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички