България с осма загуба в Лигата на Нациите, Аржентина сломи "лъвовете"


България с осма загуба в Лигата на Нациите, Аржентина сломи "лъвовете"
Снимка: volleyballworld.com

10974 0

Българският национален отбор по волейбол загуби срещу Аржентина в своя мач №10 от турнира Лига на нациите с резултат 1:3 гейма - 20:25, 25:16, 18:25, 18:25. Момчетата на Силвано Пранди показаха известни проблясъци във втория гейм на мача, но не успяха да задържат нивото и да се противопоставят на съперника.

В първата част Аржентина започна доста по-уверено, като в средата на гейма поведе с 4 точки. Южноамериканците съхраниха аванса си, за да поведат с 1:0. През втория гейм България показа много по-уверена игра и взе частта с 25:16.

За съжаление момчетата на Силвано Пранди не успяха да задържат тази форма и в следващите два гейма отново позволиха на съперника да диктува темпото и отпускания в средите на геймовете доведоха до осмо поражение в Лигата на нациите.

ПЪРВИ ГЕЙМ

България поведе с 5:3 точки в самото начало на двубоя, но след това допусна изравняване до 5:5. Националите не успяха да задържат този аванс и до първата техническа пауза Аржентина поведе с 8:7.

"Гаучосите" успяха да се откъснат на 4 точки преднина, като поведоха с 13:9. Пранди реагира и пусна в игра Мартин Атанасов, като последва ас на Георги Сеганов. Сервисът на Атанасов обаче не успя да донесе брейк точка и така Аржентина съхрани авана си при 16:12.

С добра атака на Светослав Иванов, последвала от добра работа на блокадата България намали до 15:18. След това Парапунов обаче прати топката в мрежата. Иванов успя да блокира удар на Лима, но отново "трикольорите" не се възползваха да намалят дистанцията. При 17:22 Силвано Пранди поиска нов тауймаут.

След силни атаки на Конте и Ласо при 24:19 Аржентина стигна до първи геймбол, който беше спасен след блокаут на Парапунов. Де Чеко обаче успя да вземе втория и да затвори гейма с 25:20.

ВТОРИ ГЕЙМ

Мартин Атанасов започна като титуляр вместо Аспарух Аспарухов в началото на втория гейм. Грешки на аржентинците позволиха да поведем с 3:1. Ас на Атанасов направи аванса 3 точки в полза на България. Лима отбеляза ас, но при следващия сервис прати топката в мрежата. Значителното подобрение на играта на България позволи преднина от 4 точки до първата пауза.

България беше на косъм да изгуби своето преимущество, но след дълго разиграване посрещането ни издържа и успя да запази резултата 10:7. Впоследствие успяхме да се възползваме и разстроихме посрещането на Аржентина за 12:7 - 5 точки преднина. Играта на Мартин Атанасов оказа нужното влияния, при което при 14:8 Мендес поиска прекъсване. Продължихме силния си сервис и игра на мрежата, с което се стигна до 16:9.

След успешна тройна блокада и след два видеочалънджа преднината стана 9 точки - 18:9! Продължихме да затрудняваме посрещането на съперника, а Светослав Иванов и Мартин Атанасов показаха класа. Завърпваща атака на Парапунов възстанови равенството в геймовете след успех с 25:16.

ТРЕТИ ГЕЙМ

Уверената игра на "трикольорите" продължи в началото на третия гейм и момчетата на Силвано Пранди поведоха с 3:0. Впоследствие до първата пауза удържахме аванса и се оттеглихме на почивка при резултат 8:5.

За съжаление три поредни точки успокоиха аржентинския състав - 8:8. С добра игра на Лосер и Де Чеко "гаучосите" удържаха равенството. Отлична атака и след това ас на Мартин Атанасов дадоха аванс на "трикольорите" с две точки. Той обаче беше бързо стопен след грешки от сервис.

Геймът продължи да се развива равностойно до втората пауза. Аржентина обаче успя да вземе инициативата и да поведе с 4 точки - 19:15. Това го голяма степен насочи гейма в полза на съперника ни. Не успяхме да противодействаме на напора на аржентинците, които отново поведоха в резулата с 2:1 гейма.

ЧЕТВЪРТИ ГЕЙМ

Победата в третия гейм позволи на аржентинците да задържат добрата си форма, като атаките на момчетата на Мендес продължиха да вървят и те поведоха с 6:4. Със силни атаки през центъра "гаучосите" увеличиха аванса до 3 точки - 8:5 преди паузата. След това разликата стана 5 точки - 11:6.

Денис Карягин направи добри атаки за България, като Де Чеко отвърна и геймът започна да върви точка за точка в средата си. Ас на Светослав Иванов позволи разликата да бъде намалена при 12:15. Въпреки това Аржентина продължи да води при паузата с 16:12.

Разпределителят Паласиос започна да играе повече с Конте и Соле и това позволи на Аржентина да запази аванса от 4 точки. При 22:17 Пранди взе таймаут, но това не помогна с нищо, последваха 2 поредни точки на Аржентина и спечелен мачбол за 25:18.

СЪСТАВИ:

България: Сеганов, С. Иванов, Чавдаров, Аспарухов, Колев, Парапунов, В. Иванов (Л)

Аржентина: Лосер, Лацо, Лима, Де Чеко, Конте, Соле, Данани (Л)

ПРЕДИ МАЧА

"Лъвовете" на Силвано Пранди са на незавидното 14-то място в класирането, но победата над Нидерландия все пак прекъсна черната серия от 6 поредни загуби за България в турнира.

"Гаучосите" не се представят много по-добре от нашите момчета и заемат 12-та позиция към момента. Южноамериканският тим обаче има 4 победи и 5 поражения и е с актив от 11 точки, докато България има само 7.

Добрата новина за Силвано Пранди е, че Мартин Атанасов и Стефан Чавдаров се завръщат в състава и могат да влязат в игра. Атанасов бе получил травма в пръста, докато Чавдаров беше с изкълчен глезен и пропусна последните три двубоя на националите. Цветан Соколов пък е с разкъсан мускул и няма да играе повече в Лигата на нациите!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички