България се срина срещу Япония и допусна 11-та загуба в Лигата на нациите


България се срина срещу Япония и допусна 11-та загуба в Лигата на нациите
Снимка: volleyballworld.com

10259 0

Националният отбор на България по волейбол загуби за единадесети път в Лигата на нациите в Римини. Момчетата на Силвано Пранди бяха далеч от нивото си и отстъпиха на Япония с 0:3 гейма (23:25, 18:25, 14:25) за час и половина игра.

Играта не потръгна за националите още в началото на двубоя, когато Япония поведе с 8:5, а до втората пауза дръпна с 16:11. Грешки в посрещането и сериозно забавяне на нападенията позволиха на съперника да определя темпото в двубоя. Към края на гейма България се посъбуди, но това не беше достатъчно за нищо поведе от 23:25.

Втората част започна по сходен начин, а типичното за България отпускане дойде в средата на гейма, при което с добри атаки на младите Нишида и Ишикава разликата стана цели 7 точки при 22:15. Япония затвори гейма без особени проблеми с 25:18.

В третия гейм изглеждаше, че нашите момчета се бяха предали, като азиатците продължиха да правят каквото си искат и взеха срещата след разгромен гейм с резултат 25:14.

ПЪРВИ ГЕЙМ:

Японците успяха да поведат с 3:1 точки в началото на гейма. "Самураите" продължиха да са по-уверени с ас за 5:3 и добри атаки през центъра. Слабостта на България на блок позволи на Япония да поведе с 8:5 при първата пауза.

Аспарух Аспарухов отбеляза първия ас за България в мача за 7:9, а мачът започна да върви точка за точка. С пуснати топки и грешки от страна на "трикольорите" Япония удържа аванса от три точки в следващите разигравания. При 9:13 Силвано Пранди поиска таймаут.

Младият японски състав продължи да диктува темпото и до втората пауза дръпна с 16:11. Пранди пусна Денис Карягин в игра с цел да усили атаката. Грешки при нападенията обаче не позволиха да се съкрати разликата.

Доброто посрещане на японците и атаките им през центъра затрудниха българската блоката, което направи преднината 7 точки при 15:22. Все пак България се посъдуби към края на гейма и успя да намали изоставането до 3 точки - 20:23. С добра атака на Карягин и ас на Мартин Атанасов остана само точка аванс в полза на Япония. Въпреки това азиатците успяха да вземат гейма с 25:23.

ВТОРИ ГЕЙМ

Денис Карягин остана на терена за България в началото на втората част, а Нишида продължи да затруднява българското посрещане. "Самураите" отново поведоха с 6:3, след като имаха по-добре организирани атаки. С добра атака на Карягин и японска атака в аут резултатът стана 6:7.

След паузата обаче Нишида и Ишикава продължиха да се представят на ниво и японците поведоха с 3 точки. "Трикольорите" отново не намериха начин за противодействие като авансът на японците при второто техническо прекъсване е 16:12.

Отпускането в българските редици продължи и след втората пауза в гейма и Япония поведе с цели 6 точки - 16:22. "Самураите" продължиха да играят по-добре и затвориха гейма с 25:18.

ТРЕТИ ГЕЙМ

И в третия гейм Япония доминира, като българите отново влязоха в ролята на догонващ, което ядоса Силвано Пранди по време на техническото прекъсване.

Япония увеличи драстично преднината си в третия гейм, докато "трикольорите" изглеждаше, че сякаш бяха отписали мача, което позволи за огромна разлика - 23:13 в полза на Япония към края на гейма.

СЪСТАВИ:

България: Сеганов, Чавдаров, Атанасов, Аспарухов, Колев, Парапунов, В. Иванов (Л)

Япония: Ишикава, Секита, Онодера, Ямаучи, Нишида, Такахаши, Ямямото (Л)

ПРЕДИ МАЧА

"Трикольорите" се намират на незавидното 15-то място в класирането като имат 2 победи, 10 загуби и 7 спечелени точки. През миналата седмица националите ни претърпяха поражения от Аржентина, Сърбия и Русия и така се сринаха в класирането.

Япония се намира на десетата позиция, като има актив от 6 побед и 6 поражения. "Самураите" започнаха силно участието си в Лигата, но формата им спадна в последните двубои и те загубиха шансове за класиране във финалния етап.

В преките сблъсъци между двата отбора през новия век България има 13 победи, докато японците са печелили 4 мача. Последната среща между двата отбора беше през 2019 г., като Япония спечели с 3:2 гейма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички