Франция нанесе кошмарна загуба на България на Евроволей 2019


Франция нанесе кошмарна загуба на България на Евроволей 2019
Снимка: https://www.cev.eu/PhotogalleryArchive.aspx

10621 0

Българският национален отбор по волейбол записа първа загуба в мач в груповата фаза на Евроволей 2019. "Лъвовете" паднаха с 3:0 (19:25, 21:25, 14:25) от Франция, като през целия двубой класата на френския тим се оказа непреодолима за нашия тим.

Преди това националите ни бяха записали 3 победи - над Гърция, Румъния и Португалия, класирайки се вече за 1/8-финалите на първенството. От груповата фаза им остава да изиграят още един мач - срещу Италия утре.

В първия гейм до 5:6 всичко вървеше точка за точка, но постепенно французите навлязоха в ритъм и си осигуриха стабилна преднина. След това и сервисът на домакините даде резултат, като в момент разликата се покачи на 6 точки. След хубава атака на Николай Пенчев и след това блока се скъси изоставането ни до 9:14. Няколко докосвания на мрежата от наша страна пък съвсем улесни задачата пред "петлите".

Второто прекъсване на Пранди дойде при 11:18. След него националите ни влязоха в добра серия и успяха да съкратят до 16:19. И това обаче не прекърши устрема на домакините, които набързо затвориха гейма в своя полза - 19:25 за 25 минути. Най-голямата разлика бе при завършените атаки, като французите направи 18 точки, а нашите момчета записаха едва 10 точки.

За наше съжаление и вторият гейм не започна много обещаващо. Отново голям проблем за нас бе посрещането, като след тройна блокада срещу Скримов разликата стана 2:5. Цецо Соколов успя да съкрати разликата до две точки след успешни атаки, но и това не се оказа достатъчно.  Льо Ру направи отлична серия на свой сервис и Пранди се принуди да вземе прекъсване при 9:14, след което последваха два добри серивса. Атака на Льо Гоф и докосване на мрежата от Сеганов отново направи разликата 5 точки.

В края на гейма Льо Ру отново усложни ситуацията пред нас. След негова атака и ас резултатът стана 19:23. Докосване на мрежата от страна на Гоцев и блокаут от Линеел донесе успеха за "петлите" в гейма.

В третия гейм разликата между двата отбора бе още по-голяма. Разликата от 9-10 точки се държеше почти през цялата част в полза на френския тим. За 6:16 Мартин Атанасов изпрати топката в аут - 6:16. До края на частта "петлите" задържаха огромната разлика, а след наша грешка геймът бе затворен на 14:25.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Досега националите ни изиграха три мача и записаха 3 победи - над Гърция, Румъния и Португалия. Това класира тима ни на осминафиналите на първенството. От груповата фаза остава да се изиграе още един мач - срещу Италия на 17 септември.

Отборът на Франция също е без грешка, записвайки 3 чисти победи с по 3:0 над Румъния, Гърция и Португалия и е лидер в Група А.  Националите ни вече записаха една победа над “петлите” през 2019 година в турнира на Лигата на нациите, където България спечели с 3:2 гейма. Победа за нашите момчета в днешната среща ще осигури на практика по-лек съперник на националите за 1/8-финалите от турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички