ЦСКА отпадна от Европа след "златен гейм"


ЦСКА отпадна от Европа след "златен гейм"
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

818 0

Волейболният ЦСКА отпадна от Амрисвил след драматичен реванш в Швейцария, който се игра пред около 700 зрители, сред които имаше и сериозна червена агитка.

Срещата започна изключително оспорвано, като швейцарските шампиони направиха силна серия в средата на първия гейм и в крайна сметка успяха да го затворят на 22 точки. Втората част се разви по сходен начин, а резултатът се повтори.

Третият гейм бе най-драматичният в мача. Амрисвил отново поведе, но възпитаниците на Александър Попов изравниха и на свой ред излязоха напред.

След серия от обрати ЦСКА стигна до победа с 27:25 и така си осигури поне "Златен гейм" в срещата. В четвъртата част Амрисвил бързо натрупа солиден аванс и го задържа до края и така ЦСКА пропусна шанса да реши нещата без рулетката на "Златния гейм".

В този момент и умората си каза думата и армейците не успяха да се противопоставят сериозно на домакините в решителния пети гейм, въпреки че поведоха. Амрисвил обърна резултата и задържа аванса си като затвори "Златния гейм" с 15:8.

Така ЦСКА приключи участието си в тазгодишното издание за Купата на CEV. Армейците изнесоха два силни мача срещу сериозен европейски опонент и дадоха заявка за нещо по-сериозно през следващия сезон.

Амрисвил - ЦСКА 3:1 (25:22, 25:22, 25:27, 25:17, 15:8)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички