ЦСКА иска среща за зала "Армеец"


ЦСКА иска среща за зала "Армеец"
Снимка: BGNES

652 0

Волейболен клуб ЦСКА изпрати официално писмо с искане за спешна среща с ръководството на "София Тех Парк" за зала „Армеец”, съобщи президентът на клуба Александър Попов.

Целта на срещата е да се намери адекватно решение, за да има къде да тренират всички около 200 деца от школата на "червените".

Попов заяви за CSKA.BG , че клубът е готов да инвестира в зала „Армеец", където от 40 години тренират децата на ЦСКА, ако бъде подписан дългосрочен договор.

От няколко години волейболния клуб и собственикът на терена - държавната компания „София Тех Парк”, подписват договор за наем година за година.

Изненадващо обаче в края на миналата година от „София Тех Парк” изпратиха на "червените" не договор, а едномесечно предизвестие за освобождаване на зала „Армеец" в началото на 2017 година. Като довод беше посочено, че залата не е в добро състояние и е опасна за провеждане на учебно-тренировъчен процес.

От "София Тех Парк" се мотивират с доклад от 2013 година, който очевидно не е бил пречка за подписване на договори през следващите две години. От ВК ЦСКА се аргументираха, че според доклад на експертите от 2013 година, залата е годна за ползване и не е опасна за състезателите.

Ръководството на червените е готово да търси инвеститор, но за целта е необходимо да разполага с дългосрочен договор, какъвто в момента няма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички