Загуба за България днес е поносима, но изненадата срещу Русия е напълно възможна


Загуба за България днес е поносима, но изненадата срещу Русия е напълно възможна
Снимка: Eurovolleyball 2015/CEV

1863 0

Днес българският национален отбор по волейбол се изправя във втората си среща от олимпийския квалификационен турнир в Берлин. Снощи възпитаниците на Пламен Константинов спечелиха с 3:1 срещу Финландия, изигравайки ненужен допълнителен гейм, а днес се изправят срещу олимпийския шампион Русия в спор за класиране към полуфиналите.

Това ще е трети мач за три дни на Сборная, която вече спечели срещу "суоми", но снощи загуби с 1:3 от вездесъщия тим на Франция и победата за руснаците е абсолютно задължителна. Отборът им обаче е раздиран от проблеми и интриги, а снощи контузия получи втория разпределител на тима Ковальов. Голямата липса, която си пролича най-вече в мача срещу Франция, остава Дмитрий Мусерски и именно през центъра е голямото предимство на България довечера.

"Лъвовете" имат шанс да се класират при каквато и да е победа над Русия, като в такъв случай мачът с Франция би могъл да се окаже единствено за разпределяне на първите две места в групата. В турнир като този обаче тези позиции нямат особено значение, тъй като единствено победителят взима квота за Олимпиадата в Рио де Женейро.

Владимир Николов имат и предимството да са играли мач по-малко, а в същото време двубоят с Финландия беше далеч по-лек от този на Русия срещу Франция. В същото време Сборная игра до 23:20 часа българско време снощи, докато към 19:30 часа родните национали вече бяха приключили своя двубой. Родните национали трябва да са по-свежи и да влязат по-добре в срещата, която е от 19:00 часа българско време.

"Лъвовете" показаха подобрен сервис в първия си двубой в турнира, след като само Тодор Скирмов записа 4 аса. Николай Николов също биеше мощни начални удари, а от флот Георги Братоев показа видимо подобрена техника. Блокадата с Мирослав Градинаров на първа линия също е изключително опасна, а атаките през центъра трябва да са приоритет в предстоящата среща с оглед на по-ниската блокада, която Русия предлага по време на турнира.

Победата е от изключително значение и за двата отбора, но родните национали ще запазят шанс дори да загубят срещата. Най-важното в мача е България да спечели поне два гейма, за да вземе точка. Това ще остави отбора на Пламен Константинов на трето място, но в последния си двубой "лъвовете" играят с Франция, която би трябвало да си е осигурила класирането към следващата фаза. Това със сигурност ще накара треньора Тили да пусне всичките си резерви, за да запази свежи Нгапет и компания за последните два мача от турнира. Това ще даде шанс на българите за поправителен, ако днес не съумеят да се справят със съпротивата на олимпийския шампион.

Сметките обаче не интересуват българските национали, тъй като Франция е най-добрият отбор в момента и победа срещу тази версия на "петлите" винаги е много трудна. Русия обаче показва сериозни колебания и "лъвовете" трябва да влязат силно в мача и да се опитат да поднесат изненадата в турнира, а именно да изхвърлят олимпийския шампион още в груповата фаза на турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички