Волейболистките ни с първа победа в Пуерто Рико


Волейболистките ни с първа победа в Пуерто Рико
Снимка: БГНЕС

868 0

Женският национален отбор по волейбол постигна първа победа от турнира на Световното Гран При в Сан Хуан, Пуерто Рико. Във втория си двубой от Група F2 тимът победи Канада с 3:1 (15:25, 30:28, 31:29, 25:21).

Нашите момичета загубиха откриващия гейм с 15:25, но успяха да направят пълен обрат и да се поздравят с успеха, който е общо 3-и за тях в най-комерсиалната надпревара през този сезон. В сравнение с първия двубой в Сан Хуан срещу Чехия, селекционерът Иван Сеферинов направи две промени в стартовата шестица – Юлия Стоянова замени Добриана Рабаджиева и завърши с 18 точки, а на поста разпределител Кристина Гунчева започна като титуляр на мястото на Петя Баракова.

Много силен мач за България изигра Мирослава Паскова, която реализира 20 точки. 15 добави центърът Нася Димитрова. Гергана Димитрова приключи с 13, а с 8 завърши Мария Данчева. Топреализатор стана Елизабет Вендел от Канада с 24 точки.

В другия двубой от Група F2, който се игра късно снощи, домакинът Пуерто Рико победи Чехия с 3:0. В последния ден от надпреварата България излиза срещу Пуерто Рико. Срещата е тази вечер от 1:10 ч.б.в.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички