Волейболистките на Марица са шампионки на страната за четвърти пореден сезон


Волейболистките на Марица са шампионки на страната за четвърти пореден сезон
Снимка: Официален сайт на клуба

832 0

Волейболистките на Марица Пловдив грабнаха златните медали в женското първенство за четвърти пореден сезон след успех над Левски с 3-0 във втория двубой от финалния плейоф в Националната лига. Маричанки спечелиха отделните части в столичната зала "Сиконко" с 25:13, 27:25 и 25:22.

Интрига в мача имаше само във втория гейм, в който столичанки имаха преднина от 24:22, но не успяха да оползотворят преднината си, докато гостенките реализираха първия си геймбол в тази част.

Волейболистките на треньора Иван Петков спечелиха и първата среща в Пловдив с 3:0 (25:23, 25:18, 25:23) и така не се стигна до трети мач за определяне на победителя, а шампионките от последните три сезона ще се завърнат в "града под тепетата" с четвъртата си поредна титла. Днешната победа бе 57-а поредна в първенството за отбора на Марица и пети двубой между "жълто-сини" и "сини" през този сезон. Пловдивчанки спечелиха и предните четирите мача досега – два от редовния сезон в НВЛ, един финал за Купа България и първата среща от настоящата финална серия, която вече е в историята. В случай на победа на Левски днес щеше да се играе трети мач в сряда в Пловдив.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички