Владо Николов се завръща на полето, 2,5 г. след като каза "край"


Владо Николов се завръща на полето, 2,5 г. след като каза "край"
Снимка: Волейболен Клуб Левски

1219 0

Владимир Николов се завръща на игрището за вечното дерби между Левски и ЦСКА тази събота. Мачът е от 18,30 ч в зала "Васил Симов" и няма да бъдат допускани фенове на гостите. Легендарният играч на Левски и националния отбор прекрати кариерата си преди точно 2 години и половина с паметен бенефис в "Арена Армеец". През последните два сезона той е президент и треньор на Левски София.

До изненадващото решение се е стигнало след контузиите на двамата му играчи на поста диагонал Смилен Мляков и Иван Панков. Николов ще играе в българското първенство за първи път от април 2002 г., когато започна богатата му международна кариера.

Срещу ЦСКА той ще излезе с номер 1 на гърба, тъй като емблематичния за него 11 вече е зает от най-големия му син Александър Николов. Легендата коментира ситуацията в интервю за Фейсбук страницата на Левски София.

Как се стигна до решението да облечеш отново екипа на родния си клуб?

- Продиктува го безизходицата, в която се намираме в момента. Единствената опция бе да търсим играч от чужбина, но аз предпочитам да решаваме проблемите си по вътрешен начин. Поемам известен риск, но ако трябва да перифразирам думите на нашия патрон Васил Левски, бих казал: Ако се контузя, губя само аз, ако спечеля, ще спечели целият отбор.

Не си играл от 2 години и половина. Липсваше ли ти това и усещаш ли тръпка от предстоящия сблъсък с ЦСКА?

- Със сигурност ми е липсвал волейболът на моменти, а ако не усещах тръпка сега, въобще нямаше да се събличам. За мен мачовете с ЦСКА винаги са били по-специални.

В каква форма се намираш и притеснява ли те, че състоянието ти в момента се разминава с онова, което хората помнят за състезателя Владо Николов?

- Няма какво да се лъжем - не съм същият играч. Най-добре е хората да нямат особени очаквания. Аз самият винаги съм бил максималист към себе си и сега си давам сметка, че съм далече от истината. Въпреки това се надявам моето присъствие на полето да се отрази положително на останалите играчи, повечето от които са млади. В условия на война нерядко старци и жени са се сражавали, за да отстояват дома и позициите си. Да кажем, че и аз като един волейболен старец ще застана до моите момчета в събота.

Ще бъдеш рамо до рамо с най-големия си син Александър. Мислил ли си някога, че ще се случи подобно нещо?

- Не, никога. Когато преди две години и половина се отказах, предадох щафетата на Алекс и Мони. Сега просто обстоятелствата са такива, не се връщам, за да изпълня някаква лична мечта, а за да помогна, доколкото съм в състояние.

Колко мача планираш да изиграеш?

- Надявам се да не са много. До завръщането на някой от диагоналите ни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички