Треньорът на Русия: България има едно голямо предимство пред нас


Треньорът на Русия: България има едно голямо предимство пред нас
Снимка: Getty Images/Guliver

1363 0

Днес България стартира участието си на Евроволей 2017, който се провежда в Полша. Първият ни мач в груповата фаза на турнира е срещу Русия.

Селекционерът на Сборная Сергей Шляпников коментира предстоящия мач и нашия тим като цяло в интервю за руския "Известия".

Успяхте ли вече да разгадаете играта на първия ни съперник - България?

- Да. Имаме необходимите видеоматериали, сред които е и нашият мач с тях на Световната лига в Казан. На тренировка също така отработваме моментите, които могат да възникнат в хода на срещата с България.

Селеционерът на България Пламен Константинов няколко години работи в Русия и сега води Локомотив (Новосибирск). Запознат ли сте със стила на игра, който той налага на своите отбори?

- Не бих казал, че познавам добре Пламен. Тук обаче той има предимство пред нас - Константинов отлично познава нашите играчи. Особено предвид факта, че в националния отбор играят трима волейболисти от неговия Локомотив. Той е имал възможност да разучи и други наши волейболисти, да забележи техните плюсове и минуси и дори да отработи противоборството с нашите лидери на тренировка.

България основен конкурент ли е на Русия в битката за първото място? Или испанците също са сериозни противници?

- А защо не попитате за Словения? Вторият мач от груповата фаза ни е срещу тях. А Словения е сребърен медалист на предишното Европейско първенство. Ще се настройваме за всеки мач, всяка грешка може да ни струва скъпо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички