Тодор Скримов - стабилният посрещач, който обявиха за "неперспективен"


Тодор Скримов - стабилният посрещач, който обявиха за "неперспективен"
Снимка: FIVB

1980 0

Вече сме септември месец! 48 години по-късно България отново е домакин на Световното първенство по волейбол. Все по-близко е началото на планетарния форум, който ще се проведе в България и Италия между 9 и 30 септември. Общо 9 града в двете държави ще приемат мачове от Мондиала.

„Дворецът на културата и спорта“ във Варна, „Булстрад Арена“ в Русе и „Арена Армеец“ в София, както и „Пала Алпитур“ в Торино, „Ленд Роувър Арина“ в Болоня, „Медиоланум Форум“ в Асаго, „ПалаФлорио“ в Бари, „Нелсън Мандела Форум“ във Флоренция и „Форо Италико“ в Рим са градовете, които ще приемат 24-те претендента за титлата.

Отборът на България е в една група със световния шампион от предишния Мондиал Полша, както и с Иран, Куба, Финландия и Пуерто Рико, като първите четири тима продължават в следващата фаза. Мачовете в Група D стартират на 9 септември в “Двореца на културата и спорта“ във Варна.

Нашето "волейболно представяне" преди старта на Мондиал 2018 продължава с един от играчите с най-любопитно минало. Тодор Скримов сега е един от основните състезатели в тима на Пламен Константинов, но обратно на своите колеги в представителния отбор, Скримов не е имал чак толкова бляскава кариера в началото. 

Тодор Скримов е роден в Перник на 09 януари 1990 година. Кариерата му започва в местния Миньор, където играе като юноша, преди да продължи развитието си в тима на столичния Славия. Там обаче Скримов среща първата си голяма трудност. След като стига до момента, в който трябва да премине в мъжките гарнитури, собственикът на "белите" и доскорошен треньор на женския национален отбор Иван Сеферинов го обявява за "неперспективен". 

Това обаче не отказва младия посрещач и той записва да учи във Франция, където играе в аматьорския отбор на Фрежус. От 2009 година е част от Пари Волей, където остава до 2013 година. За този си престой българинът става вицешампион на Франция, посрещач №2 в първенството и попада в идеалния отбор на изданието "Екип" за сезона. След Пари Волей идва и престой в италианската лига, а там играе за Андреоли Латина и Ревивре Милано. През миналата година Скримов игра за руския НОВА (Новокуйбишевск), където за пореден път демонстрира почти безгрешното си посрещане и огромния си отскок, с който най-много го разпознават феновете на българския волейбол.

Отличните му игри във Франция му печелят повиквателна през 2011 година, а с представителния тим остава четвърти на Олимпийските игри през 2012, Европейските първенства през 2013 и 2015, както и в Световната лига през 2013 година. 

През това лято Скримов бе един от националите, които минаха под венчилото, като посрещачът се ожени за приятелката си Силвия, с която имат момиченце на една година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички