Теодор "Еър Теди" Тодоров


Теодор "Еър Теди" Тодоров
Снимка: Eurovolleyball 2015/CEV

2902 0

Вече сме септември месец! 48 години по-късно България отново е домакин на Световното първенство по волейбол. Все по-близко е началото на планетарния форум, който ще се проведе в България и Италия между 9 и 30 септември. Общо 9 града в двете държави ще приемат мачове от Мондиала.

„Дворецът на културата и спорта“ във Варна, „Булстрад Арена“ в Русе и „Арена Армеец“ в София, както и „Пала Алпитур“ в Торино, „Ленд Роувър Арина“ в Болоня, „Медиоланум Форум“ в Асаго, „ПалаФлорио“ в Бари, „Нелсън Мандела Форум“ във Флоренция и „Форо Италико“ в Рим са градовете, които ще приемат 24-те претендента за титлата.

Отборът на България е в една група със световния шампион от предишния Мондиал Полша, както и с Иран, Куба, Финландия и Пуерто Рико, като първите четири тима продължават в следващата фаза. Мачовете в Група D стартират на 9 септември в “Двореца на културата и спорта“ във Варна.

Теодор Тодоров е роден на 01 септември 1989 година и познат сред феновете с прозвището "Еър Теди", което е логично предвид отскока, с който централният блокировач от Монтана разполага.

Тодоров е открит в училище от своя учител по физкултура, който по това време е и треньор в юношеския тим на Монтана - Георги Ангелов. Еър Теди започва тренировки и две години по-късно вече е част от мъжкия тим на града. Следва и трансфер в ЦСКА, където остава в продължение на пет сезона, преди да започне полетът му в чужбина. 

През 2011 година Тодорв напуска България, като подписва с руския Газпром-Урга Сургут. Там той си партнира с друг национал - Тодор Алексиев в продължение на четири сезона. Следва договор с швейцарския ПВ Лугано. Към момента все още не е сигурно къде ще играе централният блокировач през новия сезон, като в момента има интерес към него от бившия му тим - Сургут. 

За националния отбор на България Теодор Тодоров дебютира през 2009 година. Тогава той е едва на 19 години, но талантът му не остава скрит за представителния тим. С отбора на "лъвовете" Теодор има бронз от Европейското първенство в Турция преди 9 години, както и 4-то място на Олимпийските игри в Лондон. 

В личен план Теодор Тодоров е щастливо женен. Той мина под венчилото с бившата волейболистка Каролина Петрова през лятото на 2013 година. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички