Световно първенство по волейбол 2018: Форматът на Мондиала в България и Италия


Световно първенство по волейбол 2018: Форматът на Мондиала в България и Италия
Снимка: FIVB.org

6136 0

Все по-близко сме до старта на Световното първенство по волейбол, на което домакини сме ние и Италия. Още утре стартират срещите на Мондиал 2018, като в първия ден играчите на Пламен Константинов ще играят с тима на Финландия.

Предстоящият планетарен форум ще бъде с подобен на предишния в Полша ако става въпрос за формата на събитието. При тегленето на жребия България попадна в една група с Полша, Куба, Иран, Финландия и Пуерто Рико. Другата група, която ще се играе в България ще бъде в Русе, където спор ще водят Бразилия, Канада, Франция, Египет, Китай и Холандия. 

Италианците оглавиха група "А" и са в компанията на Аржентина, Япония, Белгия, Словения и Доминиканска Република. В група "С" пък са САЩ, Русия, Сърбия, Австралия, Тунис и Камерун. 

В груповата фаза се играе на принципа всеки срещу всеки и след 60 мача ще разберем кои са 16-те отбора, които продължават в следващата групова фаза. Там тимовете ще бъдат разпределени в нови четири групи от по четири отбора, като на територията на България тези срещи ще може да бъдат наблюдавани в София и Варна. Отново се играе на принципа всеки срещу всеки, а от тези четири групи напред продължават първите тимове от всяка група и двата най-добри втори тима.

Останалите шест отбора ще се срещнат в Италия, за да оформят последните две групи от по три отбора. След изиграването на познатата схема "всеки срещу всеки", първият и вторият от всяка група играят на кръст по между си, за да определят кой ще спори за бронзовите медали и кой за световната титла.

Мачовете на националния отбор на България ще може да следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички