Страх тресе Полша преди мача с България, изтъкнаха 3 повода за това


Страх тресе Полша преди мача с България, изтъкнаха 3 повода за това
Снимка: Getty Images/Guliver

4324 0

Въпреки положението на Полша като единственият непобеден отбор в група "D" на Световното първенство, в тима изпитват притеснение преди двубоя срещу България. Основната причина за това е фактът, че съперниците ни нямат победа над нашия отбор от 2009 година насам, а тази вечер залогът в мача е първото място в групата.

Причини обаче има и други. Една от тях е фактът, че момчетата на Пламен Константинов почиваха в понеделник, а поляците водиха изморителна битка срещу класния тим на Иран. Друга - това, че "лъвовете" ще разчитат на подкрепата на публиката във Варна.

"България е неприятен съперник. Освен това те ще играят пред собствена публика, което им е помагало многократно. На всичкото отгоре местните привърженици не са много приятелски настроени към нашите волейболисти. В миналото имаше много ексцесии на мачове между двата тима. А и българите почиваха в понеделник, докато ние играхме с Иран и много от играчите ни признаха, че този мач им е коствал много сили", пише полското издание "Onet".

Притеснението на полския отбор изрази разпределителят Фабиан Джизга. "Най-важното е да изиграем същия мач срещу България и дори може би по-добър, заяви той след успеха над Иран. - Не можем да се съсредоточим върху проблемите на България (бел. ред. - контузиите на важни играчи), а само върху себе си".

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА БЪЛГАРИЯ - ПОЛША НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ВОЛЕЙБОЛ?

Други полски национали обаче нямат търпение да се изправят пред пълните трибуни тази вечер. "Харесва ми да играя пред пълни трибуни. Чудя се колко полски фенове ще има", заяви Артур Шалпук. "Мисля, че мачът с България ще бъде страхотен спектакъл не само на игрището, но и по трибуните. Надявам се ние да излезем победители", сподели Бартош Курек.

БЪЛГАРИЯ - ПОЛША НА ЖИВО ТУК!

"Onet" пише още, че мачът наистина ще бъде ожесточен, защото и предишните сблъсъци между България и Полша са били такива. "Това не е удобен съперник за нас. В първенствата (Олимпийски игри, световни и европейски първенства) победихме България за последно през 2009 година", се посочва в статията.

"В миналото нашите съперници тази вечер се числяха към световните лидери във волейбола. През 2006 г. те спечелиха бронзовия медал на Световното първенство. Също така те имат сребърен и четири бронзови медала от европейски първенства. Последните години обаче не са толкова успешни за тях", заключават в Полша.

БЪЛГАРИЯ - ПОЛША НА ЖИВО ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички