След изумителен обрат Франция се приближи на крачка от Токио 2020


След изумителен обрат Франция се приближи на крачка от Токио 2020
Снимка: Cev.lu

2841 0

Тимът на Франция постигна забележителен обрат срещу Словения в първия полуфинал от олимпийската квалификация при мъжете в Берлин, печелейки с 3-2 гейма – в отделните части 13-25, 22-25, 25-14, 25-21, 15-9.

Срещата започна по великолепен начин за словенците, които поведоха след едва 22 минути игра, оставяйки „петлите“ на едва 13 пункта. Във втората част възпитаниците на Лоран Тили бяха по-равностойни, но в крайна сметка отново отстъпиха, а играчите на Алберто Джулиани се приближиха на гейм от крайния успех.

Оттук насетне обаче започна обратът в полза на Франция. „Петлите“ изоставаха с 3-7 на старта в третия гейм, но след това влязоха в чудесна серия и се реваншираха за разгрома в първата част. В четвъртата тимът отново бе по-добрият от двата на полето и така закономерно се стигна до тайбрек. В него французите показаха по-солидно лице, както на сервис, така и на атака, за да спечели след 15-9.

Над всички за победителите бе Жан Патри с 22 точки (18 от атака, 3 аса и 1 блокада). 18 пък добави голямата звезда Ървин Нгапет. За словенците с 20 точки завърши Тончек Щерн, но Словения остана на крачка от финала в германската столица. Съперникът на Франция в неделния финал ще бъде определен от победителя между България и Германия, които започват от 21:10 часа българско време - следете България - Германия НА ЖИВО в SportLive.bg

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички