Ще задържи ли Нефтохимик 2010 звездния си тим и догодина


Ще задържи ли Нефтохимик 2010 звездния си тим и догодина
Снимка: БГНЕС

1232 0

"За мен и за момчетата това е един успешен сезон, заяви старши треньорът на Волейболен клуб Нефтохимик 2010 Петър Дочев.

Бургазлии спечелиха шампионската титла на България след победа над Монтана във финала. В турнира за Купата те стигнаха до полуфинал, a в началото на сезона завоюваха и Суперкупата на страната.

"Купата на България е турнир, в който в един мач се решава всичко. Имахме възможност да защитим трофея си, но в един красив мач с Монтана 1-2 точки ни разделиха от участие на финал. Не сме разочаровани, но имахме възможност да направим трипъл, което щеше да остане в историята на Бургас", коментира Дочев на пресконференция днес, в която участие взеха и волейболистите Николай Николов и Стоян Самунов.

"Проектът, който е запланиран, е свързан с изграждането на един боеспособен отбор, който да се бори с европейските клубове. Общината и кметът на Бургас поеха инициативата за финансова подкрепа за участието в Европа и смятам, че нещата ще се получат. На този етап се сондира от ръководството какво и как ще се случва. В рамките на една седмица ще имаме среща и тогава ще мога да кажа дали ще остана начело на Нефтохимик. На този етап имам предложения и от други български отбори", заяви още треньорът за проекта свързан с Нефтохимик, както и за бъдещето си в бургаския клуб.

"Рано е да се говори за бъдещето ми в Нефтохимик. Със сигурност имам желание да остана, защото във вкъщи винаги е най-хубаво. Има време за срещи и за разговори и тогава ще се разбере", съобщи блокировачът и национал Николай Николов.

Относно личните си очаквания за националния ни отбор Николов коментира:

"Не обичам да говоря предварително. Когато се съберем е важно всеки един от нас да си свърши работата, да даде максималното от себе си, а после ще покажем това, което отговаря на реалността”.

”Надявам се да бъде удовлетворително за нас и за цяла България. Ясно ни е, че изискванията към нас са високи и винаги са били такива. Не правя прогнози, но ще видите максималното от всеки един състезател", заяви Николов.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички