САЩ нанесе първо поражение на България във волейболната Лига на нациите


САЩ нанесе първо поражение на България във волейболната Лига на нациите
Снимка: http://www.volleyball.world

6562 0

Българският национален отбор по волейбол допусна първа загуба в дебютното издание на волейболната Лига на нациите. Играчите на Пламен Константинов бяха надиграни от тима на САЩ след 1:3 (19:25, 25:22, 19:25, 20:25) в китайския град Нинбо. 

Това е първо поражение за "лъвовете", които вчера стартираха с победа над домакина Китай с 3:2. В утрешния ден сънародниците ни ще изиграят последния си мач от този кръг на турнира, като отново от 11:00 часа ще се изправят срещу тима на Аржентина. Утрешният двубо ще може да следите НА ЖИВО в SportLive.bg

ПЪРВИ ГЕЙМ

Съединените щати поведоха след чудесен сервис. България бързо изравни и поведе след прекрасна блокада - 2:1. Йосифов изведе България за 4:3 и след грешка на САЩ преднината стана от 2 точки. Грешка от сервис за американците отново направи аванса на "лъвовете" 2 точки - 7:5 и тя се запази до първото техническо прекъсване. 

Порив в играта на САЩ им позволи да направят 3 поредни точки и за първи път да поведат в мача. Лошото им изпълнение на сервис обаче отново изравни резултата. При второто техническо прекъсване съперникът води с 2 точки. След добра атака на Учиков заплашителната преднина на САЩ от 3 точки бе стопена до 2, но съперникът бързо си я върна. САЩ направи чудесна серия и поведе с 4 точки, което доведе до ново прекъсване на Константинов при резултат 17:21. В крайна сметка първият гейм бе спечелен от американците с 25:19.

ВТОРИ ГЕЙМ

България поведе и в началото на втория гейм. САЩ обаче не позволи преднината да стане повече от точка до 4:3. Грешка в сервис позволи тази преднина да нарасне до 2 точки при 6:4, но САЩ се мобилизира и изравни. При техническото прекъсване обаче американците вече имаха преимущество от 1 точка. Успешна блокада отново направи аванса на България 2 точки - 10:8. Последваха силни минути за родните национали и прекъсването бе направено при резултат 12:9 за тях.

След прекъсването САЩ направи 3 последователни точки и успя да изравни. Грешка от сервис на България даде 2 точки аванс на САЩ преди второто техническо прекъсване. Чудесна атака на Учиков и перфектен сервис на Братоев доведоха до изравняване - 17:17. България успя да направи разлика от две точки при 20:18, а при 22:21 двата тима направиха страхотно разиграване, в което се видя пълната красота на волейбола, а в крайна сметка младият Розалин Пенчев завърши с технична атака по правата. Последва и блокада на капитана Виктор Йосифов, която донесе геймбол на "лъвовете", а секунди по-късно централният блокировач завърши с успешна атака - 25:22.

ТРЕТИ ГЕЙМ

Третият гейм в срещата започна равностойно въпреки двете грешки от начален удар на Георги Братоев и Тодор Скримов. При отбита топка от блокадата на САЩ се стигна до неразбирателство в нашето поле, а веднага след това и Розалин Пенчев заби в аут от зона четири, за да се стигне до аванс от 5:2. Блокада срещу Гоцев донесе нова точка на САЩ, след което на терена се появи Георги Сеганов, заменяйки Братоев и серията на противника бе прекъсната с атака на Гоцев. САЩ стигна до първата техническа пауза с комфортен аванс от 4 точки.

След паузата момчетата на Пламен Константинов намалиха изоставането си на две точки при 6:8. САЩ увеличи аванса си при 10:13 след добра защита и атака на Бенджамин Пач от зона 1, което доведе до почивка за тима ни, а веднага след това се стигна и до пробив в посрещането ни за 10:14 след ас на Томас Яешке. Грешка на Гоцев от начален удар направи аванса на съперника пет точки, а втората техническа пауза дойде при 12:16 след нова грешка от начален удар, този път на Учиков. 

В средата на третата част момчетата на Джон Спероу направиха разлика от пет точки, която бе стопена при 16:18 след успешна акция край мрежата на Гоцев. Веднага след паузата последваха успешна атака и ас за САЩ, като те отново имаха комфортен аванс - 16:20. До края на гейма противникът ни заигра свободно и лесно стигна до успеха след 19:25.

ЧЕТВЪРТИ ГЕЙМ

Четвъртата част започна равностойно и при първата техническа пауза САЩ се оттегли с аванс от една точка - 7:8. Пламен Константинов взе почивка при 8:11 след няколко грешки в нашето поле, които доведоха и до нов комфортен аванс за САЩ.

Противникът ни заигра още по-свободно и това донесе увеличаване на аванса им до втората техническа пауза на 12:16. Николай Учиков на два пъти бе спрян от блока на американците, а Валентин Братоев се появи на игрището за сметка на Розалин Пенчев. Ас на Тейлър Сандър за 12:17 доведе до пауза за Пламен Константинов. Серията на американския посрещач от начален удар бе прекъсната от успешна атака на Гоцев за 13:18, а ас на Скримов доведе до нова точка за "лъвовете" и таймаут за Джон Спероу. Добре пусната топка зад блока на Валентин Братоев намали още изоставането на България, а нов мощен сервис на Скримов позволи на "лъвовете" да направят нова контраатака, която отново бе завършена от нападателя на Нефтохимик 2010 (Бургас) след сигурна игра по блока. Нова контра на България и нова успешна атака на Братоев направи резултата 17:18, след което дойде грешка от начален удар - 17:19. САЩ върна жеста, след като Холт изкара сервиса си в аут, но веднага след това Джендрик атакува успешно през центъра за 18:20. Игра по пръстите на Учиков от Яешке направи аванса на противника 3 точки при 18:21. Добро нападение на Учиков за 19:22, но веднага след това диагоналът прати топката в аут - 19:23. Ас на Яешке доведе до мачбол за американците, които затвориха срещата при 20:25 след сервис в мрежата на Вальо Братоев.

ПРЕДИ МАЧА

Треньорът на тима Пламен Константинов има няколко кадрови проблеми, които ще трябва да реши. Голямата звезда на тима Цветан Соколов няма да вземе участие в нито един от мачовете в Лига на нациите. Освен това България няма да може да разчита и на централните блокировачи Теодор Тодоров и Николай Николов, като игралият в Белогорие през миналия сезон ще се включи по-късно към състава ни.

В неделя отново от 11:00 ч. волейболистите на Пламен Константинов се изправят срещу Аржентина.

Всички битки на българския тим ще се излъчват на живо на Facebook страницата на телевизионния канал MAX Sport 1 – facebook.com/TVMAXSport.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички