Радо Стойчев обясни дали ще поеме Полша и дали - България


Радо Стойчев обясни дали ще поеме Полша и дали - България
Снимка: Getty Images / Guliver

921 0

Най-добрият ни волейболен треньор Радостин Стойчев бе специален гост в предаването "Тази неделя" по bTV, където обясни от какво зависи заставането му начело на световния шампион Полша: "Номинирани сме трима кандидати, което е някакъв вид признание, но не изпадам в еуфория. Приемането на поста зависи от условията на работа, които ще ми предостави полската федерация, не става дума за финансови параметри".

Според него един наистина добър селекционер трябва да бъде компетентен, да е способен да взима решения и да носи отговорност.

РАДО СТОЙЧЕВ ИСКА ОЛИМПИЙСКАТА ТИТЛА

Стойчев е трето поколение треньор. Баща му Светослав печели световна титла с младежите през 1991 г. в Кайро: "Изборът ми не беше предопределен, но животът ми протече в залата. Фактът, че бях син на треньора ми тежеше и допълнително ме амбицираше да се представям по-добре от останалите".

Многократният шампион с "Тренто" сподели, че като малък е мечтаел да се развива в друг спорт: "Много исках да играя футбол, тренирах в ЦСКА, но стана студено и майка ми ме посъветва през зимата да тренирам волейбол. После ми беше много трудно да се откажа".

Стойчев определи националния отбор като кауза, но бе категоричен, че никога не би се върнал начело на "лъвовете" при сегашното статукво.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички