Ясни са мачовете на България от Лига на Нациите за лятото


Ясни са мачовете на България от Лига на Нациите за лятото
Снимка: FIVB.ch

2181 0

Днес стана ясна програмата за предстоящата Волейболна Лига на Нациите, която за първи път ще се проведе през този сезон. Предшественикът на Световна лига ще започне в края на месец май, като България ще участа и ще стартира с тимовете на Китай, Аржентина и САЩ.

В Лига на Нациите ще има 16 отбора, от които 12 са "ядрото" на турнира - Бразилия, Италия, САЩ, Китай, Сърбия, Франция, Аржентина, Иран, Полша, Германия, Япония и Русия. Тези тимове не могат да изпаднат във втория по сила турнир - Лига на Претендентите. Останалите четири тима - България, Авсртралия, Канада и Република Корея са сред тези, които могат да изпаднат от Лигата на Нациите.

През този сезона Лигата на Нациите ще се играе в пет седмици, като всеки тим ще играе по 15 мача на принципа всеки срещу всеки, като всяка държава ще бъде домакин поне по веднъж. "Лъвовете" ще домакинстват веднъж в "Арена Армеец" в София срещу Австралия, Русия и Сърбия във втората седмица и във Варна в зала "Конгресна" срещу Бразилия, Канада и Франция в седмица №4.

През първата седмица играчите на Пламен Константинов ще играят в Нингбо, Китай срещу домакините, Аржентина и САЩ, в трета седмица те ще са в Япония, като ще излязат срещу домакините, Италия и Полша, а през последния уикенд ще са в Техеран, Иран, където също ще срещнат представителите от тази страна, както и Германия и Република Корея.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички