Първи ден и първо препятствие! България започва участието си на Световното по волейбол


Първи ден и първо препятствие! България започва участието си на Световното по волейбол
Снимка: cev.lu

3925 0

Националният отбор по волейбол на България започва днес участието си на Световното първенство по волейбол 2018. Ние и Италия сме домакини на най-големия спортен форум в света на волейбола, като девет града в двете страни ще приемат предстоящите срещи. 

Отборът на България започва като един от фаворитите, а няма спор, че именно публиката в залите в страната е тази, която прави тимът ни такъв. Като домакин, очакванията към играчите на Пламен Константинов са още по-големи, а българският фен определено е зажаднял за големи победи и ценни отличия.

"Лъвовете" попаднаха в група "D" и мачовете си от първата групова фаза ще играят в "Двореца на Културата и Спорта" във Варна. Там съперници на нашите ще са все още актуалният първенец на планетата Полша, както и Куба, Иран, Финландия и Пуерто Рико. В откриващия си двубой утре вечер от 20:30 часа, България се изправя срещу тимът от Скандинавския полуостров.

До момента статистиката е изцяло на страната на България. Двата тима имат седем срещи по между си, като последната бе миналото лято, когато "лъвовете" спечелиха с 3:0 в 1/4-финален мач от Европейското първенство по волейбол. Единствената победа на "суоми" пък е през 2007 година отново на Европейско първенство, но в Русия. Тогава скандинавците спечелиха с 0:3.

Срещата в "Двореца на Културата и Спорта" е тази вечер от 20:30 часа и ще може да следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички