Пранди: Неповиканите на Евроволей 2019 могат да се върнат, но само ако...

Селекционерът на България по волейбол Силвано Пранди коментира ултиматума, поставен му от ръководството на федерацията ни, за да остане начело на отбора. Става въпрос за "препоръката" към италианеца да върне в отбора за важната олимпийска квалификация догодина волейболистите, които не взе на Евроволей 2019. Пранди показа, че е приел ултиматума, но не съвсем, тъй като набелгна на това, че неповиканите състезатели "могат да се върнат", но само ако покажат най-добри качества и добра физическа форма в месеците до квалификацията в Берлин.

"Да, могат да се върнат, така както и други играчи, които не намериха място в списъка от 14 състезатели както за олимпийската квалификация във Варна, така и за европейското първенство, заяви Пранди за БНР. - България ще се представи през януари догодина на олимпийската квалификация в Берлин с най-добрия отбор, който тогава може да бъде съставен. Следователно, тези играчи които покажат в месеците до тогава най-добри качества, ще бъдат повикани за участие в този последен олимпийски квалификационен турнир".

"Няма ли кой да научи Цветан Соколов как се бие сервис?"

Отзвуците около нелепото отпадане на България в 1/8-финалите на Европейското първенство по волейбол продължават. Тимът ни бе надигран с 3:1 от Сл...

"Сега ще трябва да използваме тази допълнителна възможност, знаейки, че ще е много трудно, защото от 8 отбора един ще отиде в Токио. Трябва да се подготвим по най-добрия начин и да се сформира най-силният възможен и във форма състав за месец януари и после да положим усилия да спечелим всичките 5 мача", допълни специалистът. А какво каза по-рано той за Георги Братоев, който си позволи да го атакува, вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!