Последният треньор, донесъл ни важен медал, се завръща в националния отбор по волейбол


Последният треньор, донесъл ни важен медал, се завръща в националния отбор по волейбол
Снимка: http://italy-bulgaria2018.fivb.com/en/

4424 0

Българската волейболна федерация се е обединила около решението да върне начело на националния отбор италианеца Силвано Пранди, твърди "Меридиан мач". Според изданието на 95% е сигурно, че 71-годишният специалист ще заеме мястото на Пламен Константинов начело на тима.

Както е известно, четирикратният шампион на Италия, който има титла и на Франция, води отбора от 2008 до 2010 година. Тогава той наследи Мартин Стоев след Олимпийските игри в Пекин.

ЕТО НА КОЕ МЯСТО ЗАВЪРШИ БЪЛГАРИЯ НА СВЕТОВНОТО ПО ВОЛЕЙБОЛ

С Пранди националите ни спечелиха и последните си медали от голямо първенство - бронз от европейското в Турция през 2009 година. На Световното в Италия през следващата година обаче "лъвовете" останаха на крачка от топ 4.

Според информациите повечето членове на Управителния съвет на федерацията, които са 25, са се обединили около връщането на Пранди, който още води актуалния френски вицешампион Шомон.

В плана на БФВ за догодина влиза и вземането на всяка цена на домакинството на една олимпийска квалификация, най-вероятно от последните възможности за класиране в Токио. Както е известно, през 2012 година се преборихме за два подобни турнира, като тогава хванахме последния влак за Лондон в компанията на Франция, Египет и Пакистан. След спечелването на олимпийските визи обаче дойде бойкотът на Матей Казийски и селекционера Радостин Стойчев, който бе наследил Пранди. Въпреки тяхното отсъствие станахме четвърти с Найден Найденов, който сега е начело на първенеца Нефтохимик и също е вариант за селекционер, но има минимални шансове.

Каква бе една от основните причини да завършим на девето място на Мондиал 2018 вижте тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички