Полша обяви градовете-домакини на Евроволей 2017


Полша обяви градовете-домакини на Евроволей 2017
Снимка: Eurovolleyball 2015/CEV

1054 0

Краков, Гданск, Катовице и Шчечин ще бъдат домакини на Европейското първенство по волейбол за мъже в Полша през 2017-а година, съобщи сайтът на БФВолейбол.

Четирите града бяха обявени официално на пресконференция в присъствието на първия вицепрезидент на Европейската конфедерация Ренато Арена и на президента на полската федерация Яцек Каспирчук.

Полша за трети път в историята си ще бъде домакин на шампионат на Стария континент след този за жени през 2009-а и европейското за мъже през 2013-а, когато го организира съвместно с Дания.

Жребият за групите на Евроволей 2017 ще се изтегли на 15-и ноември в Краков. Турнирът ще се проведе от 25-и август до 3-и септември 2017-а г.

"Полските фенове, които са най-добрите в света, заслужават най-добрия турнир, организиран в нашата държава. И ще направим всичко възможно, за да се случи това. Искам да благодаря на ЦЕВ, че ни предостави тази възможност", заяви президентът на полската федерация Яцек Каспирчук.

"Полша е центърът и сърцето на волейболната религия, както можем да видим по време на много международни състезания. Бях тук през 2009-а, а и след това и се надявам да видя същата фантастична атмосфера и през 2017 г. Това първенство ще приключи един период от историята на волейбола, тъй като ще е последното с 16 отбора. Знаете, че от 2019-а европейските първенства ще бъдат от по 24 тима”, заяви Ренато Арена.

Ето и всички участници на Евроволей 2017: Полша, Франция, Словения, Италия, БЪЛГАРИЯ, Русия, Сърбия, Германия, Финландия, Белгия, Словакия, Холандия, Чехия, Турция, Испания, Естония.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички