Пламен Константинов: Трябва да съжаляваме за първия мач с Иран, както и за този с Полша


Пламен Константинов: Трябва да съжаляваме за първия мач с Иран, както и за този с Полша
Снимка: Guliver/GettyImages

1111 0

Националният отбор на България по волейбол приключи участието си на Световното първенство по волейбол, след като претърпя поражение с 2:3 от Канада в зала "Арена Армеец" в София. "Лъвовете" остават извън финалната шестица на надпреварата, която ще се играе в Италия.

След края на срещата селекционерът на България Пламен Константинов очаквано не бе доволен от това, че оставаме извън финалите, като разкри, че големите ни грешки сме допуснали по време на груповата фаза във Варна.

"Можеше да сме седми, но не девети. Разбирам че всички са искали да пробием във финалите. Когато разбрахме, че нямаме шанс е демотивиращо.  Не трябваше да изиграем два такива гейма. Може един ,но не два. Веднага трябваше да реагираме след първия гейм.

Тайбрекът е винаги рисков. Това е лотария. Трябва да съжаляваме за първия мач с Иран и четвъртия гейм с Полша. Това щеше да ни остави в играта. Подредбата на мачовете щеше да е различна. Днес Щатите играха с резервите с Иран. Това беше ключът за финалната шестица.

Липсва ни увереност. В петия гейм се притеснихме и нямаше кой да поеме инициативата. Това е свързано и с опита на някои състезатели.

Максимумът не е това. Игрово имахме сериозни проблеми. На някои постове не можахме да си намерим играта. Другите отбори не са вчерашни и противодействат по-лесно. Имахме доста проблеми и нямаме равни алтернативи. Като започнеш една партия шах и сложиш фигурите на дъската и махнеш царя, два топа и един офицер можеш да спечелиш, но е доста по-трудно.

Реалното е осмица, десятка и с малко късмет можеше да пробием на финалите. Не случайно нямахме късмет. Не можахме да изиграем спокоен шампионат, но така е било писано", сподели Пламен Константинов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички