Пламен Константинов: Ще се огранича в големите обещания преди старта на Световното


Пламен Константинов: Ще се огранича в големите обещания преди старта на Световното
Снимка: FIVB

1181 0

Националният отбор на България по волейбол започва утре участието си на Световното първенство 2018, на което сме домакини с Италия. Първата среща е утре от 20:30 часа в "Двореца на Културата и Спорта" във Варна срещу тима на Финландия, като ще може да я следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Днес селекционерът на "лъвовете" Пламен Константинов говори пред медиите преди старта на планетарния шампионат. Той разкри, че за него и тимът е важно да се постигнат повече победи в група "D". Освен това Константинов отказа да даде прогноза за класирането на нашия тим.

“Колкото и да се готвиш, винаги не си напълно подготвен докрай. Това е възможност, при липса на опитните играчи да се появят в игра и по-млади. Ако бяхме в пълен състав, някои момчета можеше и да не се появят в игра. Тук вече не стои въпрос за желание за изява. Финландия е отбор, който може да ни изненада. Трябва да сме много концентрирани в първата ни среща във Варна. Трябва да сме оптимисти.

Акцентът е отделно върху всеки мач в първата група. С този формат е ключово да излезем с максимален точков актив от първата фаза. Искаме да сме оптимисти, независимо от проблемите, които имаме.

Ако тръгнем добре в шампионата, ще компенсираме с повече желание, с повече емоции, с подкрепата на публиката и да изравним баланса.

Ограничавам се в лозунгите и големите обещания. Не обичам да дърпам дявола за опашката, защото съм виждал големи отбори, с пълни състави да се провалят на големи първенства. Не искам да прекалявам със силните думи, ще се постараем да извлечем максимума и да направим достойно класиране като домакини", заяви Константинов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички