Пламен Константинов: Очаква ни един волейболен спектакъл


Пламен Константинов: Очаква ни един волейболен спектакъл
Снимка: БГНЕС

935 0

"Без никакво съмнение турнирът ще е изключително тежък, с едни от най-силните отбори в света. Смятам, че и българската публика едва ли може да си пожелае нещо по-добро от това световният и олимпийският шампион да играят у нас. Така че освен за нас, така и за хората, които ще дойдат в залата – това ще е един спектакъл.”

Това заяви селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Пламен Константинов преди старта на двубоите от група Е1 на Световната лига, които ще се проведат в Двореца на Културата и спорта във Варна.

В морската ни столица „лъвовете” ще се изправят последователно срещу световния шампион Полша (9 юни), силния тим на Канада (10 юни) и олимпийския първенец от Рио 2016 – Бразилия.

„Очаквам тежки мачове с всички отбори. Безспорно големият фаворит тук е Бразилия, каквато е традицията в последните години, тъй като те са една крачка пред всички останали другите. Не мога обаче да кажа, че Полша е по-слаб тим, а и Канада определено не е случен отбор. След промените, които направиха – нов треньор, нови играчи, се видя, че спечелиха две победи на предишния турнир. Това е отбор, който продължава да се развива и да се движи във възходяща линия. Определено за нас леки мачове няма да има. Това, което ми се иска е да видя надграждане в нашия отбор”, допълни още Константинов.

България стартира тазгодишното си участие в Световната лига с турнира в руския град Казан, където „трикольорите” записаха две поражения от Франция (0:3) и Аржентина (2:3) и победа над домакините с 3:2 гейма.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички