Пламен Константинов: Много нерви, слаб сервис и перфектен Иран


Пламен Константинов: Много нерви, слаб сервис и перфектен Иран
Снимка: Guliver/GettyImages

4507 0

Много нерви и слаб сервис. Тези два фактора селекционерът Пламен Константинов назова като ключови по време на загубата на България от Иран на Световното първенство по волейбол. "Лъвовете" загубиха с 1:3 и усложниха сериозно задачата си на планетарния форум. Гибона обаче не пропусна да отчете и най-важния фактор в мача - класата на Иран.

"Трябва да отдадем заслуженото на Иран. Изиграха много стабилен мач, с много по-малко грешки от нас. Ние бяхе много нервни, докато те бяха спокойни и действаха методично. Най-големият проблем ни беше сервисът - по време на тренировката нещата вървяха, но по време на мача допуснахаме много грешки. Те имаха отлично посрещане, а Маруф доказа, че е невероятен разпределител. Той показа класа, знаеше какво да прави във всеки един момент, отлично променяше начина, по който Иран атакуваше по всяко време", коментира Константинов пред БНТ 1.

"Не ни се получиха някои неща, особено от по-младите момчета, които нямат достатъчно опит. Прекалено много мислехме за грешките си, което доведе до разконцентриране. Няма време да преживяваме загуба - щом излезем от залата, забравяме.

Следват мачове с Пуерто Рико и Куба, като се надявм да вземем и двата мача, за да можем да влезем добре срещу световния шампион Полша", допълни селекционерът на "лъвовете".

КАКВА Е КОНТУЗИЯТА НА ТОДОР СКРИМОВ?

Следващата битка на националния отбор е в петък вечер срещу Пуерто Рико и се очаква победата да помогне за връщането на самочувствието в тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички