Официално: България ще бъде част от "Нова волейболна лига" през 2018-а година


Официално: България ще бъде част от "Нова волейболна лига" през 2018-а година
Снимка: FIVB.ch

1142 0

Официално станаха ясни кои 16 отбора ще играят в първа дивизия на „Нова волейболна лига“ (новото наименование на досегашната „Световна лига“) през следващата година, разкриват от БФВ. Мъжкият национален тим също е сред елита на най-комерсиалната волейболна надпревара на планетата. Ядрото на новия формат е съставено от 12 страни. Това са Бразилия, Италия, САЩ, Китай, Сърбия, Франция, Аржентина, Иран, Полша, Германия, Япония и Русия.

В следващите 7 години (от 2018 до 2024 г.) тези отбори няма да могат да изпаднат от първа дивизия, независимо от мястото, което заемат в крайното класиране. България заедно с Австралия, Канада и Корея е сред т.нар. „Претенденти“, като участието им в най-горното ниво на турнира се определя изцяло от позицията им във финалното подреждане след всеки сезон. Променя се и името на надпреварата. Тя вече няма да се казва „Световна лига“, а „Нова волейболна лига“. Турнирите от първата седмица на „Нова волейболна лига“ ще се проведат от 25-и до 27-и май.

Всеки отбор ще играе срещу всички останали 15 тима в 5 последователни седмици. В първата седмица от 25-и до 27-и май България ще играе срещу Китай, Аржентина и САЩ. Домакинът на този турнир предстои да бъде определен, а паралелно с него в други 3 точки на света ще се състоят още 3 надпревари.

Във втората седмица от 1-и до 3-и юни България ще играе с Австралия, Русия и Сърбия. В третата седмица от 8-и до 10-и юни „Българските Лъвове“ ще се изправят срещу Италия, Япония и Полша. В четвъртата от 15-и до 17-и юни родните национали излизат срещу Франция, Канада и Бразилия. В последната пета седмица от груповата фаза на турнира България ще играе с Германия, Корея и Иран. Финалите ще се състоят от 4-и до 8-и юли.За тях ще се класират първите 5 тима в крайното класиране плюс домакина на заключителната фаза.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички